Persberichten 30/05 middag

Regio, 30-05-2008

Leiderdorp Verkeerscontrole De politie heeft vrijdag 30 mei van 07.30 tot 10.00 uur een verkeerscontrole gehouden bij de kruising Persant Snoepweg met de Van der Valk Boumanweg. Er werd met name gekeken naar het rijden door rood licht en het niet volgen van de juiste richting van de voorsorteervakken. Negentien bestuurders werden bekeurd.

Gouda Gewond na spelen met flesje met vreemde stof Twee jongetjes van 3 en 7 jaar uit Gouda hebben donderdag 29 mei brandwondjes opgelopen nadat ze met een frisdrank flesje hadden gevoetbald. Het flesje, naar later bleek een soort croftybom, was rond 17.00 uur op het schoolplein bij de Brittenburg gegooid door twee onbekende jongens op een fiets. De jongetjes hebben vervolgens gevoetbald met het flesje waarna er vloeistof op hun voeten en benen kwamen. De jongetjes liepen brandwondjes op en zijn voor behandeling daaraan naar de huisarts gegaan. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 -7000.

Gouda Inbraak bij twee winkel in winkelcentrum In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 mei is ingebroken in twee winkels aan de Lekkenburg. Via het dak wist men in het winkelcentrum te komen. Vervolgens werden de rolluiken omhoog getrokken. Uit de kassas werd geld gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Schoonhoven Hennepkwekerij op zolder De politie heeft donderdag 29 mei een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Lange Weistraat. Vorige week kreeg het politieteam Krimpenerwaard informatie hierover binnen en heeft eerst onderzoek gedaan bij het pand. Donderdagmiddag ontdekten agenten en het energiebedrijf een hennepkwekerij op de zolder van de woning. De hennepkwekerij en de 338 hennepplanten werden ontmanteld en vernietigd. De politie moet de huurder van de woning nog horen over de hennepkwekerij.

--- einde berichten ---