GroenLinks

Werkbezoek Zuid-Afrika

logo MYBODY 30 mei 2008

Volgende week gaat Kathalijne Buitenweg op werkbezoek naar Zuid-Afrika in haar hoedanigheid als ambassadeur van MYBODY. MYBODY steunt lokale organisaties in ontwikkelingslanden om nieuwe generaties, vrouwen en mannen, in staat te stellen zelf te beslissen over hun seksuele leven en het krijgen van kinderen.

De door MYBODY gesteunde projecten werken aan seksuele voorlichting, opvang na seksueel geweld en de promotie van voorbehoedmiddelen zoals condooms en de morning after pil.

Kathalijne Buitenweg bezoekt onder meer Khayalitsha, één van de 'townships', waar bij een project vrouwen opgevangen worden na seksueel geweld. Seksueel geweld is wijdverspreid in Zuid-Afrika en vormt een grote bedreiging voor de positie van vrouwen en meisjes. Eén op de drie vrouwen heeft haar eerste seksuele ervaring onvrijwillig. Naast de lichamelijke en geestelijke problemen die hierdoor ontstaan, lopen deze vrouwen ook nog eens grote kans besmet te worden met HIV. Ook bezoekt Kathalijne Buitenweg verschillende scholen waar dankzij MYBODY en met hulp van de Stellenbosch Universiteit seksuele voorlichting gegeven wordt aan jongeren.

Zie ook:

* Alle projecten van MYBODY

* Mosaic
(een door MYBODY ondersteund Zuid-Afrikaans trainingscentrum)