Ministerie van Defensie

ACTUEEL

30-05-2008 15:10

NIEUWE COMMANDANT OPERATIONAL MENTOR AND LIAISON TEAM


- commando overdracht omlt

Tijdens een ceremonie op het kamp van de 4de ANA Brigade bij Kamp Holland heeft kolonel Arie Ooms op donderdag 29 mei het commando over het Operational Mentor and Liaison Team overgenomen van kolonel Rob Sondag.

In zijn afscheidsspeech blikte kolonel Sondag kort terug op het afgelopen half jaar. âZowel het OMLT, het LSD (Logistic Support Detachement) en de ANA (Afghan National Army) hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt en veel resultaten kunnen boeken.â Als voorbeeld noemde hij de positieve ontwikkeling op het gebied van logistiek en personeelszorg, de verbetering van de infrastructuur op het ANA kamp en de nauwe samenwerking tussen de Afghaanse en Nederlandse militairen. âHierdoor hebben we een grote bijdrage kunnen leveren aan de veiligheid in Uruzganâ, aldus de scheidend commandant.

Sondag roemde de leiderschap van de commandant van de 4de ANA Brigade, generaal-majoor Hafizaldin Meraj, en bedankte hem voor zijn gastvrijheid. Hij wenste de generaal veel succes voor de toekomst. De nieuwe commandant OMLT, kolonel Arie Ooms, zei dat hij en zijn team staan te trappelen om aan hun taak te beginnen. âNormaal duurt het opzetten een paar jaarâ, vergeleek de kolonel de situatie met Nederland. â Deze brigade is nog niet eens helemaal gevuld, maar neemt al volop deel aan operaties.â

Voorafgaand aan de ceremonie werd een minuut stilte in acht genomen voor de gevallen Afghaanse, Nederlandse, Australische en Amerikaanse militairen in Uruzgan. Tevens werd de gelegenheid aangegrepen om de NAVO vredesmedaille uit te reiken aan de leden van het OMLT. Het eremetaal werd door Afghaanse officieren opgespeld.