Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 30 mei

Regio, 30-05-2008

Man aangehouden na mishandeling

Heemskerk, 29 mei - Rond 09.45 uur kreeg de politie dat er iemand mishandeld was in een woning in het noorden van Heemskerk. Ter plekke troffen agenten een 41-jarige man uit Den Haag aan. De man bleek zwaar gewond aan zijn hoofd. Er bestond direct het vermoeden dat de man mishandeld was door de 43-jarige bewoner van de desbetreffende woning. Deze man, die wist dat de politie hem zocht, meldde zich rond 13.30 uur op het politiebureau in Heemskerk. Hier werd hij aangehouden. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De aanleiding van de mishandeling ligt in de relationele sfeer.

Scooterrijder aangehouden

BEVERWIJK, 29 mei - Surveillerende politieagenten zagen rond 21.10 uur een 15-jarige jongen uit Heemskerk op zijn scooter een rood verkeerslicht negeren. Hierop werd de jongen aangehouden. Bij zijn aanhouding bleek de jongen geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Om het nog erger te maken besloot hij ook een valse naam op te geven. De agenten hebben voor zijn overtredingen proces-verbaal opgemaakt. Zijn ouders hebben hem van het bureau mogen halen.

Gezochte man aangehouden

ZANDVOORT, 30 mei - Rond 01.25 uur zag een surveillerende agent een man in de Haltestraat lopen, waarvan hij wist dat deze werd gezocht. Deze man, een 42-jarige Zandvoorter, wordt ervan verdacht dat hij in oktober 2007 zijn moeder heeft mishandeld. Ook was het bekend dat de man nog verschillende boetes open had staan. De Zandvoorter werd ter plekke aangehouden. Hij is ingesloten in het politiebureau.

Ongeldig rijbewijs

BEVERWIJK, 30 mei - De politie controleerde rond 02.45 uur een 42-jarige Haarlemse automobilist op het gebruik van alcohol. De ma bleek niet gedronken te hebben, maar had geen identiteitsbewijs op zak. Navraag leerde dat de man een ongeldig rijbewijs had, hij mag dus niet autorijden. Ook bleek de man nog een celstraf van 30 dagen te moeten uitzitten. De man werd ter plekke aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

Jongeren gecontroleerd

HEEMSKERK, 29 mei - De politie heeft rond 21.20 uur van ongeveer twintig jongeren de gegevens gecontroleerd op het Kerkplein. Dit naar aanleiding van eerder klachten uit de buurt over overlast. Verschillende jongeren reden over het trottoir met brommers en blokkeerden de doorgang. De jongeren kregen enkele waarschuwingen voor hun gedrag, maar verder was alles in orde. Een van de jongeren, een 18-jarige Heemskerker, vond het nodig om een agent uit te schelden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker aangehouden

HAARLEM, 30 mei - De politie heeft rond 01.10 uur een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Bij een grote woningwinkel aan de Laan van Decima was even hiervoor het alarm afgegaan. Agenten troffen in de winkel de verdachte aan. De man is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. De man verklaarde zelf dat hij eerder die dag in de winkel in slaap was gevallen en hierdoor ingesloten was geraakt.

Bekeuring bij moeder

HOOFDDORP, 29 mei - Bij een tankstation aan de Van Heuven Goedhartlaan zag een agent een brommerrijder op zijn achterband wegrijden en vervolgens door een rood verkeerslicht rijden. De agent achtervolgde de brommer, waarbij deze een snelheid bereikte van 110 km / uur. De agent gaf de brommerrijder een stopteken, dit was echter aanleiding om er van door te gaan. De agent verloor de brommerrijder uit het oog, maar dankzij het kenteken wist de agent het thuisadres te achterhalen. Hier vond een gesprek plaats met de moeder van de, naar nu bleek, 17-jarige jongen. De moeder belde haar zoon op zijn mobiele telefoon en gaf hem de agent aan de lijn. Hierop begon de jongen te schelden en hing op. Waarschijnlijk dacht de jongen te ontkomen aan zijn bekeuringen, echter alle bekeuringen zijn overhandigd aan zijn moeder.

Ongeval met letsel
NIEUW-VENNEP, 29 mei. Rond 18.30 uur heeft de politie geassisteerd bij een aanrijding met letsel op de Zuiderdreef tussen een automobilist en een fietsster. De aanrijding vond plaats op de oversteekplaats. Daar werd een 57-jarige fietsster uit Nieuw-Vennep aangereden door een 38-jarige automobilist uit Nieuw-Vennep. Vermoedelijk zagen beiden verkeersdeelnemers elkaar over het hoofd.

De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding. De vrouw is met been en hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Onder invloed van alcohol

HOOFDDORP, 29 mei - Tijdens een surveillance zagen politiemensen rond 23.50 uur op de Van Heuven Goedhartlaan een fietser rijden die bijna een aanrijding veroorzaakte. De 36-jarige Hoofddorper bleek onder invloed van alcohol. Hij blies een promillage van 1.4 promille. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

HAARLEM, 30 mei - Politieagenten hebben rond 03.20 uur een 17-jarige bromfietser aangehouden in de Zijlstraat voor een alcoholcontrole. De Haarlemmer had teveel alcohol gedronken (1.32 promille). Zijn rijbewijs is in beslag genomen. Ook bleek de jongen in het bezit van een boksbeugel. De boksbeugel is in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.