Gemeente Hulst


Persbericht - 30.05.2008

Tijdelijke locatie bouwverenigingen carnavalsverenigingen

Op 30 januari 2008 woedde een brand in een loods aan de Magdalenastraat 18 te Heikant. De loods brandde volledig uit en is ondertussen gesloopt. De loods, welke eigendom was van de gemeente Hulst, was de bouwlocatie van vele carnavalsverenigingen. Om de wagenbouwers tegemoet te komen is de gemeente op zoek gegaan naar een tijdelijke vervangende huisvesting.

Deze zoektocht bleek niet eenvoudig. Immers, om alle getroffen verenigingen te huisvesten is een loods nodig van een behoorlijke oppervlakte. Uiteindelijk is dan toch een oplossing gevonden. Deze betreft de loods van de Fa. Inghels aan de Tragel te Sint Jansteen.

In verband met het bouwproject Oversprong moet deze loods worden afgebroken. Doch met de betrokkenen, Am Zeeland en Loonbedrijf Inghels, is overeengekomen dat de loods vanaf juli 2008 tot en met februari 2009 kan worden gebruikt door de wagenbouwers. Daarna wordt de loods afgebroken.
De loods is vergelijkbaar qua omvang als de afgebrande loods aan de Magdalenastraat.

De structurele oplossing is nog niet voorhanden. Deze hangt samen onder andere samen met de uitkering van de verzekering. Uiteraard is het vinden van een passende locatie voor de loods daarbij essentieel. De loods wordt namelijk niet herbouwd op de locatie van de voormalige loods aan de Magdalenastraat, welke zich midden tussen woningbouw bevond.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl