Arrondissementsparket Breda

Breda, 30 mei 2008

Dit is een gezamenlijk persbericht van de politie midden en west Brabant en het Openbaar Ministerie van Breda.

Cold Case Germa van den Boom beëindigd

Politie en Justitie hebben besloten om het Cold Case onderzoek naar de verdwijning van Germa van den Boom stop te zetten. Ondanks alle inspanningen van het Cold Case team is er geen zicht gekomen op wat er met Germa is gebeurd of waar zij zich zou bevinden.

Het Cold Case team van de unit zware criminaliteit onderzocht enkele honderden tips die zijn binnengekomen nadat Peter R. de Vries in zijn programma eind oktober 2007 aandacht had besteed aan deze zaak. Daarnaast heeft het rechercheteam aanvullend DNA-onderzoek laten uitvoeren. De politie en het Openbaar Ministerie willen alle tipgevers bedanken voor hun medewerking om deze zaak op te helderen.

In de nacht van zaterdag 28 juli op zondag 29 juli 1984 werd de toen 19-jarige Germa van den Boom uit Nieuwendijk door een buurjongen thuis afgezet na een avondje stappen. Daarna heeft niemand meer iets van haar gehoord of gezien. Uit sporenonderzoek in haar ouderlijk huis kon worden afgeleid dat zij vermoedelijk niet vrijwillig is weggegaan. Er wordt daarom ernstig rekening mee gehouden dat er sprake kan zijn van een misdrijf. In de loop der jaren is er meerdere malen uitgebreid onderzoek gedaan naar deze mysterieuze verdwijning. Sinds de verdwijning kwamen er meer dan 1000 tips binnen die stuk voor stuk zijn nagetrokken. Ook is er op verschillende locaties in de omgeving gezocht.