Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Scholieren onder schooltijd naar de bioscoop

28 mei 2008
Vandaag, woensdag 28 mei 2008, hebben ongeveer ruim 150 scholieren uit groep 8 van zes basisscholen uit Zuidoost de muziekfilm Living the Dream in Pathé Arena bekeken. De muziekfilm vormt de aanleiding voor een dialoog met de jongeren over hoe je als individu kunt bijdragen aan een prettige leefomgeving.

Muziekfilm

Living the Dream is een muziekfilm die gaat over de thema's schoon, heel en veilig. De film laat zien hoe deze thema's het leven van de jonge muziektalenten Zanillya, Esperanza en Tasha beïnvloeden, terwijl ze hun droom verwezenlijken door op hun talent te vertrouwen.

Betrekken

De directies van de zes basisscholen Schakel, Bijlmerdrie, Nellestein, en Onze Wereld vonden het een goed idee om de scholieren op deze manier te betrekken bij de maatschappelijke discussie over je houding en gedrag in de openbare ruimte. Om deze reden maakten zij graag ruimte binnen het reguliere lesprogramma voor een bezoek aan de bioscoop onder schooltijd.

In gesprek

De filmvoorstelling begon om 10.30 uur. Na de film gingen medewerkers van het Milieutechnisch Bedrijf en de Milieupolitie van stadsdeel Zuidoost met de scholieren in gesprek over een schone, hele en veilige leefomgeving. Tevens hebben twee hoofdrolspelers uit de film een live optreden verzorgd.

Living the Dream is in opdracht van stadsdeel Zuidoost gemaakt door Non Employees en Vinger i.s.m. LOUD FOUNDATION en wordt door de afdeling Wijkcoördinatie ingezet om meer bewoners te bereiken bij vraagstukken over leefbaarheid.