Gemeente Leeuwarden

Prins Constantijnschool wint Kinderraad

Bron: Gemeente Leeuwarden (30-05-2008) Een kleurrijk verkeersplein heeft de Kinderraad 2008 gewonnen. Het voorstel werd door de Prins Constantijnschool ingediend en met verve verdedigd. In een bomvolle raadszaal presenteerden zes scholen hun voorstellen.
Naast de Prins Constantijnschool waren dat OBS de Wester, De Sint Paulusschool, De Plataanschool, de Teake Jan Roordaschool en de Wilhelminaschool. Onder voorzitterschap van burgemeester Crone kreeg iedere school vijf minuten de tijd om het plan te presenteren. Daarna vond per ingediend voorstel een heus debat plaats. Het ging er soms heftig aan toe. Kritische vragen werden beantwoord met soms kritische antwoorden. Na een spannende middag wist het verkeersplein te winnen. De gemeente Leeuwarden stelt 5000 euro beschikbaar om het plan te kunnen realiseren.
DJ Remon zorgde voor een swingend einde van de Kinderraad 2008. De Prins Constantijnschool wil het plein, dat zich naast de school bevindt, gebruiken om er plezier te hebben en om er te kunnen bewegen. Ze willen verschillende hindernissen, een fietsparcours, een hardloopbaan, een boombank om de bestaande boom, en een evenwichtsbalk bij de huidige paaltjes zetten. Zodoende kunnen de kinderen in een veilige omgeving leren hoe in het verkeer te bewegen. Het plan is niet alleen bedoeld voor de leerlingen van de Prins Constantijnschool, maar ook voor alle andere kinderen in de gemeente.