Gemeente Leeuwarden

Succesvolle DOEN! Bewonersdag

Bron: Gemeente Leeuwarden (30-05-2008) Het klapstuk van het Leeuwarder DOEN!-project was de bewonersdag op 24 mei in Sportcomplex 't Kalverdijkje. Alle bewoners van de wijken Tjerk Hiddes/ Cambuursterhoek, Heechterp/Schieringen, Vlietzone, Schepenbuurt en Wielenpôlle waren persoonlijk voor deze feestelijke afsluiting uitgenodigd.
Dankzij de inspanningen en samenwerking van bewoners en het projectteam DOEN! zijn afgelopen anderhalf jaar ruim 70 projecten gerealiseerd. "Daarom danken wij u vandaag voor uw inzet en enthousiasme, én willen wij graag onze samenwerking voortzetten", zo sprak wethouder Sluiter bij de opening van deze DOEN! Bewonersdag. Feestdag
Dankzij of ondanks het mooie weer zijn zeker 700 bewoners uit de DOEN!-wijken naar
`t Kalverdijkje gekomen om feest te vieren. In fotocollages op het zogenaamde DOEN!plein kon elke wijk zijn projecten bekijken. Hierbij deelde het DOEN!-team kwartetspelen uit, bestaande uit projectfoto's. "Voor mij betekent deze dag door en voor bewoners de kroon op mijn werk voor DOEN!", lacht Annette Geurden van projectteam DOEN!. Gedurende de dag hebben de aanwezigen meegedaan aan diverse DOE-activiteiten en workshops. Zo waren er dansworkshops van de energieke jumpdansers Melbourne Shuffle en van de Braziliaanse vechtdans Capoeira. Verder waren er multiculti hapjes, oud-Hollandse spelen, schminkdames, ballonnenblazers, luchtsprongkussens en meer om zich mee te vermaken. Tussendoor verlootte wethouder Sluiter de ingevulde briefjes voor heuse helikoptervluchten. 12 Gelukkigen hebben nog diezelfde middag hun wijk vanuit de lucht gezien. Op het DOEN!-podium traden onder leiding van de Friese rapper Remon de Jong op de Leeuwarder rapper JoBasto, het veeltallig Anbo koor, singer-songwriter Piter Wilkes en popkoor First beat. Niet meer en niet minder dan blonde volkszanger Thomas Berge zong het dak van 't Kalverdijkje eraf. Als afsluiting haalde wethouder Sluiter de DOEN! adviesgroep, bestaande uit bewoners, op het podium. Zij kregen allen bloemen en een DOEN!-hesje als dank voor hun actieve bijdragen.

DOEN!-project
MeeDOEN! SamenDOEN! ZelfDOEN!, met deze woorden zijn de bewoners van de DOEN!-wijken afgelopen anderhalf jaar uitgenodigd mee te doen aan het project DOEN!. DOEN! is de Leeuwarder aanpak van het landelijke project Sociale Herovering, waarvan afgelopen 22 mei de landelijke conferentie plaatsvond in Leeuwarden. Dit project had als doel extra impulsen te geven aan de leefbaarheid in de wijken. Binnen het project is voornamelijk uitgegaan van de wensen van buurtbewoners. Zij hebben alle verbeterplannen ingediend, ontwikkeld en waar mogelijk mede uitgevoerd. Inmiddels zijn er 70 projecten succesvol afgerond.