Gemeente Leeuwarden

Regiodag geslaagd

Bron: Gemeente Leeuwarden (30-05-2008) De Regiodag van de gemeente Leeuwarden is vrijdag 30 mei in stadschouwburg De Harmonie voor de vijfde keer georganiseerd. Ruim 100 vertegenwoordigers van de Provincie Fryslân, de omliggende gemeenten (BOSL) en Friese vertegenwoordigers in de Tweede Kamer bezochten deze bijeenkomst.
Na het welkomstwoord door Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden, vertrokken de deelnemers naar een van de vier workshops. De onderwerpen waren: de woningbouw in Leeuwarderadeel (Stiens-Oost) en Leeuwarden (Blitsaerd); de Vliegbasis Leeuwarden; de Fryske Akademy (Europees Kenniscentrum Meertaligheid en Taalleren) en Wetsus.

's Middags was er een openbaar symposium met als thema `Over de grenzen'. Peter Hovens van Kenniscentrum voor Bevolkingsdaling en Beleid gaf zijn visie. Burgemeester Crone vertelde over de geactualiseerde versie van de Leeuwarder stadsvisie `Fier verder' en Hans Haerkens, algemeen secretaris VNO-NCW Noord, ging in op het thema `De autonome stad als urban legend'.

Leeuwarder goochelaar Ritsko van Vliet veranderde een champagnefles in een T-shirt, met het opschrift `Kijk, dat is het mooie van Leeuwarden' , en reikte dit uit aan het Tweede Kamerlid Rouwe van de Christen Unie . Daarna volgde een plenaire discussie onder leiding van Gerrit Hofstra. Tot slot bezocht een deel van de bezoekers de opening van het straatfestival op het Hofplein door burgemeester Crone.