Gemeente Venlo


Inkomensgrens voor Regiotaxi moet vervallen

30-5-2008

Het College wil dat alle mensen met een medische beperking tegen een gereduceerd tarief gebruik kunnen maken van de Regiotaxi. Tot nu toe gold hiervoor een inkomensgrens. Een wijziging in de Wmo-verordening (Wet maatschappelijke ondersteuning) moet hiervoor zorgen. Dit voorstel wordt op 2 juli aan de Gemeenteraad voorgelegd ter vaststelling.

De inkomensgrens die eerder van toepassing was, moet komen te vervallen. Ook de mensen die boven de vastgestelde inkomensgrens zitten, kunnen, als de gemeenteraad hiermee instemt, vanaf 3 juli 2008 voor het gereduceerde tarief reizen met de Regiotaxi.

Het tarief voor een openbaar vervoerreiziger bedraagt EUR1,45 per zone en het gereduceerde tarief voor Wmo-geïndiceerden bedraagt EUR0,42 per zone. Een aanzienlijk verschil. Belangrijker echter voor deze groep mensen zijn de volgende zaken:

-De reiziger hoeft niet voor elke rit zijn naam, adresgegevens en hulpmiddelen door te geven.

-De reiziger kan naar bijzondere bestemmingen reizen, en niet alleen naar de door het openbaar vervoer vastgestelde punten.
-De mogelijkheid om vaste ritten tijdig vast te leggen.
-Medisch begeleider kan (gratis) meereizen.

Voor de mensen die boven de inkomensgrens zaten was het natuurlijk ontzettend vervelend steeds alles apart te moeten regelen, zegt wethouder Jan Lamers (Jeugd, Welzijn & Zorg). Ik ben blij dat we dit op deze manier kunnen oplossen.

Personen die vanwege medische beperkingen geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer komen in aanmerking voor deelname aan het collectief vervoer, de Regiotaxi. De vervoerder (Veolia) verstrekt daartoe aan hen een vervoerspas.