Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 30-05

BREDA, 30 mei 2008

Man aangehouden voor mishandeling portier

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag was het relatief rustig in de binnenstad van Breda. Er is één aanhouding verricht. De portier van een horecagelegenheid aan de Havermarkt kreeg een klap tegen zijn kaak. Even daarvoor ontstond er een vechtpartij in de gelegenheid. De portier en het personeel van de zaak wezen twee mensen, die betrokken waren bij de vechtpartij, de deur. Eén van hen kwam kort hierna terug en sloeg de portier in het gezicht. Hij hield letsel aan zijn kaak over en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Een 24-jarige Bredanaar is aangehouden voor mishandeling van de portier. Hij is ingesloten voor verhoor.

Er zijn drie bekeuringen uitgedeeld, waarvan 2 voor wildplassen en 1 voor het veroorzaken van overlast.

Zes aanhoudingen na vechtpartij

BREDA: Een getuige meldde donderdag tegen 23.00 uur een vechtpartij aan de Bijster. Een aantal inzittenden van een auto hadden hier een groepje passerende fietsers aangevallen. De politie hield zes personen aan.

Een 18-jarige man uit Bavel reed met een groep vrienden richting het centrum van Breda. Nabij de Bijster stond een onbekende op het fietspad. De 18-jarige man wilde er omheen rijden en kreeg bij het passeren een klap tegen het hoofd. Volgens getuigen werd de man van zijn fiets getrokken en kreeg hij met een wapen een aantal klappen op zijn hoofd. Hierbij waren meerdere personen betrokkken. De politie nam verklaringen op van de getuigen en aangifte van het slachtoffer. Hij is door ambulancepersoneel behandeld aan de zwellingen op zijn hoofd.

De politie ging na de melding met meerdere wagens richting de Bijster. Hierbij werd ook preventief een politiehond ingezet. Er zijn vijf personen aangehouden voor mishandeling van de man. Het gaat om vijf mannen tussen de 16 en 19 uit Bavel en Breda. Er is bij de aanhouding een boksbeugel en een wapenstok in beslag genomen. Een 17-jarige jongen uit Bavel is aangehouden voor mishandeling van deze vijf. Hij zou hen met een paraplu hebben geslagen tijdens de ontstane vechtpartij. De verdachte zijn ingesloten voor verhoor.

Tweetal aangehouden na vreemd gedrag op parkeerplaats

BREDA: Een beveiligingsbeambte meldde donderdagavond bij de politie dat twee mannen zich verdacht gedroegen bij de Beyerd. De twee keken in verschillende auto's, waarschijnlijk op zoek naar waardevolle bezittingen. De politie ging poolshoogte nemen en zag twee mannen die aan het signalement voldeden. De mannen liepen richting de Kloosterstraat en zette het op een lopen. De politie zette te voet de achtervolging in. Een 20-jarige man uit Zeist werd aangehouden in de Kloosterstraat. Een 21-jarige man uit Vianen is aangehouden op het Kloosterplein. De twee zijn ingesloten op het politiebureau voor verhoor.

Automobilist aangehouden na vondst softdrugs

BREDA: Op donderdag controleerde de politie om 21.15 uur een auto op de Tramsingel. In de auto werd 4 gram hennep en een kleine hoeveelheid GHB aangetroffen. De 19-jarige bestuurder uit Zundert is aangehouden en de drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is verhoord en in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor diefstal en zakkenrollen

HANK: De politie hield op donderdagmiddag een 36-jarige vrouw uit Werkendam aan voor zakkenrollen en winkeldiefstal. De vrouw zou eind april in Hank in de Kerkstraat betrokken zijn geweest bij diefstal van o.a. horloges en zakkenrollen. De vrouw voldeed aan het specifieke signalement wat meerdere getuigen opgaven. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: Een beveiliger van een winkelcentrum hield donderdagmiddag een 55-jarige vrouw uit Den Haag aan voor winkeldiefstal. De vrouw had bij meerdere winkels in winkelcentrum Moerdijk winkeldiefstal gepleegd. De vrouw liep tegen de lamp toen bij één van de winkels de detectiepoortjes in werking traden. De vrouw had in een geprepareerde tas een kledingstuk en meerdere drogisterijproducten, die gestolen bleken te zijn. De verdachte door de politie overgenomen en in kennis gesteld.

Inbrekers ontdekt in bedrijf

BAARLE-NASSAU: Op donderdagavond overliep de eigenaresse van een bedrijf aan de Weverstraat twee inbrekers in het bedrijf. De vrouw ging rond 21.00 uur de bedrijfsruimte binnen, toen er een man naar buiten kwam. Hij ging er samen met een andere man te voet vandoor richting de achterzijde van het bedrijf. Er bleek een buitendeur te zijn geforceerd. Voor zover bekend is er niets ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en een sporenonderzoek ingesteld.

Inbrekers stelen rookwaar

BREDA: Op donderdagavond braken onbekenden in in een winkelpand aan de Bisschopshoeve. Omstreeks 23.00 uur forceerden onbekenden de voordeur van het pand en namen een grote hoeveelheid rookwaar weg. Ook binnen werden vernielingen aangericht. De politie was binnen 5 minuten na de alarmmelding bij de winkel aanwezig. Toen waren de inbrekers echter al gevlucht. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in.

Aanhouding na uit de hand gelopen geschil

BREDA: Op vrijdagmiddag liep een zakelijk geschil bij een bedrijf aan de Concordiastraat uit de hand. Een 41-jarige man uit Breda was naar het bedrijf aan de Concordiastraat gegaan om verhaal te halen over een financiele kwestie. Bij confrontatie met de 44-jarige eigenaar van het bedrijf liep het uit de hand. De 41-jarige man bedreigde de eigenaar, mishandelde hem en richtte vernielingen aan in het pand. De politie hield de man aan. Van de 44-jarige man is aangifte opgenomen. Van verschillende getuigen is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg