Politie Midden- en West Brabant

Politie onderzoekt overlastklachten parkeerplaats Leikant (A-58)

BERGEN OP ZOOM, 30 mei 2008

Aanvulling persbericht 30 mei 2008 te 17.30 uur

TILBURG: De politie MW-Brabant maakt bekend dat de actie die donderdagavond plaats vond op en rond de parkeerplaats Leikant (rijkweg A-58) naar aanleiding van overlastklachten, uitgebreid geëvalueerd zal worden. Hierin worden ook de negatieve reacties, van bezoekers van deze parking over de wijze waarop deze controles zouden hebben plaatsvonden, meegenomen.

Politie onderzoekt overlastklachten parkeerplaats Leikant (A-58)

TILBURG / RIEL: De Tilburgse politie heeft donderdagavond in samenwerking met agenten van het Korps Landelijke Politie Diensten een controle gehouden op de parkeerplaats Leikant, langs de Rijksweg A-58.

Aanleiding voor de actie is dat door omwonenden maar ook door toevallige bezoekers van de parkeerplaats regelmatig geklaagd wordt over mannen die daar onzedelijke handelingen verrichten op de openbare weg. Ook worden vernielingen aan een hek gepleegd, waarlangs mannen naar een particulier bosperceel gaan. De controle had tot doel om deze overlastklachten terug te dringen en meer inzicht te krijgen over de omvang van het probleem. Een deel van de agenten was in burger gekleed. Er werden 25 mannen die zich daar ophielden aangesproken over het doel van de actie. Enkele vrachtwagenchauffeurs die op de parkeerplaats stonden, spraken hun waardering uit over de politiecontrole. Zij vertelden de dienders dat op de parkeerplaats aan de overzijde van de rijksweg veel bedrijvigheid was met soortgelijke randverschijnselen.

· Een 46-jarige Tilburger werd omstreeks 20.10 uur op de Gilzerbaan te Riel aangehouden. De Tilburger reed met een crossmotor met een snelheid van circa 50 a 60 km / uur. over een bospad vanuit de richting van de parkeerplaats in de richting van de Gilzerbaan. Twee agenten in burger moesten opzij springen om niet door de bestuurder te worden aangereden. Even later keerde hij waarna zij zich bekend maakten als politie en de man een stopteken gaven waaraan hij voldeed. De bestuurder verklaarde dat hij in de bossen rondreed om de mannen die daar seksuele contacten zoeken weg te jagen. Dit omdat een dochter van hem daar een keer was lastig gevallen.
· Een 51-jarige Hilvarenbeker werd op de parkeerplaats Leikant omstreeks 01.00 uur aangehouden. Hij kwam uit de bosschages en kon zich niet legitimeren.
· Tijdens de actie werd ook nog een controle gehouden op de parkeerplaats aan de Lage Aard langs de A-58 (Molenschot). Hier werd omstreeks 23.40 uur een 38-jarige man uit Oud-Vossemeer aangehouden, omdat volgens de politiemensen zijn geslachtsdeel duidelijk zichtbaar was, tijdens het gesprek dat zij met hem voerden.

Auteur: Willem van Hooijdonk