Stadsdeel Amsterdam-Noord

Stichting DOCK nieuwe aanbieder jeugd- en jongerenwerk

Het bestuur van Amsterdam-Noord maakt bekend dat Welzijnsorganisatie Stichting DOCK per 1 januari 2009 het jeugd- en jongerenwerk in het stadsdeel mag uitvoeren. Vier partijen hadden een offerte ingediend om het nieuwe jeugd- en jongerenbeleid van het stadsdeel uit te voeren. Het nieuwe beleid behelst een moderne benadering van de jeugd; de jongeren kunnen vanaf 2009 meebepalen hoe ze hun talent willen ontwikkelen. Stichting DOCK krijgt een contract voor 2 jaar met een mogelijke verlenging van twee keer 1 jaar.

"Stichting DOCK geeft blijk van creativiteit, een goede en verfrissende aanpak en eigen initiatief. Ze weten goed waar hun sterke en minder sterke kanten liggen. Over de duidelijkheid en transparantie van Stichting DOCK valt veel te zeggen, ik heb alle vertrouwen in een goede samenwerking", aldus portefeuillehouder Jeugd en Onderwijs, Chris de Wild Propitius.

Nieuw jeugdbeleid

Op 26 september 2007 heeft de stadsdeelraad gekozen voor een nieuw vrijetijdsbeleid voor jongeren. Talentontwikkeling komt centraal te staan in de (nieuwe) jongerencentra. Ze worden gestimuleerd om activiteiten te doen die bijdragen aan hun ontwikkeling, zoals sport, muziek en kunst & cultuur. In de aanbesteding zocht het stadsdeel naar een geschikte aanbieder voor dit nieuwe beleid.

Procedure aanbesteding jongerenwerk

In februari 2008 heeft het stadsdeel een nieuwe aanbestedingsprocedure voor het jongerenwerk gestart. Op dit moment zijn de uitvoerders in Amsterdam-Noord: Kansweb/Combiwel, Stichting DOCK, Welsaen, Sciandri en Thuis Op Straat (TOS). Het stadsdeel gaat snel in gesprek met Stichting DOCK en de huidige aanbieders over de overdracht.

Alle partijen die hebben ingeschreven op de aanbesteding zijn op de hoogte gebracht van het plan om Stichting DOCK het jeugd- en jongerenwerk te gunnen. Ze hebben 15 dagen gelegenheid om bezwaar te maken. Bij geen bezwaar is de gunning na 15 dagen definitief.

Mireille Ollivieira
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord

Telefoon: 020 634 9255