Ministerie van Buitenlandse Zaken

Timmermans opent Pinkpop festival met afgeknipte stropdas

30 mei 2008 | "Bij openingen moet altijd iets worden doorgeknipt". Dat zei 3FM-dj Giel Beelen vrijdag in Landgraaf bij de opening van het muziekfestival Pinkpop, om vervolgens de schaar te zetten in de stropdas van staatssecretaris Timmermans.

Timmermans (Europese Zaken) verzorgde de opening van Pinkpop, dat dit jaar in het teken staat van Europa. Hij deed dat in een interview met Giel Beelen, die hem onder andere vroeg waarom hij nu speciaal naar Pinkpop was gekomen. "Muziek overstijgt alle Europese grenzen", antwoordde Timmermans. "Al deze mensen, met verschillende culturele achtergronden en nationaliteiten, ze hebben allemaal éé n ding gemeen en dat is de liefde voor muziek.

Op de vraag wat dat met Europa te maken heeft antwoordde de staatssecretaris: "Ook Europa is een netwerk van mensen, die elkaar respecteren, dezelfde normen en waarden hebben en op basis daarvan hebben besloten om samen te werken. Ik zie op dat punt duidelijke overeenkomsten."

Ook festivaldirecteur Jan Smeets benadrukte dat muziek de Europese grenzen doet verdwijnen. "Muziek zorgt voor verbroedering en slecht alle grenzen, ook de Europese. Dat is de reden dat Pinkpop dit jaar in het teken staat van Europa", aldus Smeets.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl