Royal Haskoning


PricewaterhouseCoopers en Royal Haskoning slaan handen ineen


2-6-2008

PricewaterhouseCoopers (PwC) en Royal Haskoning hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om hun kennis te bundelen op het gebied van Reach (registratie, evaluatie en autorisatie van chemische stoffen). De samenwerking combineert Royal Haskoning's diepgaande technische kennis van chemische stoffen met PwC's financiële- en administratieve kennis over Reach en het beheersen van risico's. Reach is een van de meest complexe milieuregelgevingen die de Europese Commissie heeft opgezet.

PwC en Royal Haskoning hebben een Shared Service Desk opgezet. "Met deze samenwerking kunnen wij de industrie een volledig pakket aan diensten aanbieden, dat de komende jaren nodig is om de Reach-registratie van chemische stoffen te voltooien", aldus Arno Pouw, lid Raad van Bestuur van PricewaterhouseCoopers. "Zo zullen bedrijven voor hun Reach-registratie behoefte hebben aan onafhankelijke partij die de rol van Third Party Representative kan vervullen of een partij die kan optreden namens een consortium van bedrijven die samenwerken bij de registratie van een bepaalde stof."

Henry Rowe, lid Raad van Bestuur van Royal Haskoning: "De gezamenlijke diensten onder de naam Reach Shared Service Desk en de website `www.reachonlyrepresentative.eu' zijn al enige weken geleden van start gegaan en de belangstelling is overweldigend. Wij zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking een solide basis vormt voor een uitstekende dienstverlening aan de (chemische) industrie in binnen- en buitenland."

De nieuwe regelgeving stelt dat een bedrijf de risico's moet beheersen van alle chemische stoffen en preparaten die het produceert in hoeveelheden van meer dan 1 ton, in de EU importeert, verwerkt, gebruikt of distribueert. De combinatie PwC en Royal Haskoning helpt bedrijven actief door ze te ondersteunen bij de registratie van chemische stoffen, het inzicht verkrijgen in strategische risico's, de organisatie af te stemmen op risicobeheersing en verplichtingen te voorkomen en toeleveringsproblemen te vermijden.

Meer informatie

Katinka Erkens-Janssen
Katinka Erkens-Janssen
T +31 (0)24 328 49 72
E Katinka Erkens-Janssen