CDA

[LinkClick.aspx?link=Images%2fPolitici%2fKamerleden_dec06%2fJoopAtsma_ .jpg&tabid=157&mid=1006&language=nl-NL] 30 mei 2008 - Nieuws -
Atsma: Media-expertisecentrum moet volwaardig centrum worden

Afgelopen week debatteerde de Tweede Kamer over âmediawijsheidâ.

Het kabinet wil er aan bijdragen dat kinderen en jongeren opgroeien tot mediawijze volwassenen, dat ouders daar een goede rol bij kunnen spelen en dat media rekening houden met de belangen en behoeften van kinderen. Namens het CDA voerde Joop Atsma het woord. Atsma informeerde bij de regering hoe het stond met het ophanden zijnde media-expertisecentrum, waarbij hij pleitte voor een herkenbaar, concreet centrum en geen virtueel centrum.

Eerder die week sprak Atsma in het actualiteitenprogramma NOVA zijn bedenkingen uit over het tv-programma De Gouden Kooi, waarin de bewoners aangespoord werden zich te misdragen. Atsma waarschuwt voor de verkeerde voorbeeldfunctie die dergelijke programmaâs kunnen hebben. âJongeren komen veel in contact met geweld en gepest op tv en internet. Dit terwijl we als samenleving miljoenen investeren in anti-pest programmaâs op scholen bijvoorbeeld.â Daarom vroeg Atsma tijdens het overleg naar een strafrechtelijk verbod op extreem gewelddadig beeldmateriaal, ook bij videogames.

Daarnaast uitte Atsma zijn zorgen over veilig internetgebruik en informeerde bij de minister hoe het stond met het âSafer Internet Plusâ Programma, dat als doel heeft om jongeren te beschermen op het internet. Atsma wees daarbij op de DNS-server, die de mogelijkheid creëert om internetsites op 30 verschillende categorieën te filteren.

---