Ingezonden persbericht


Nederlandstalig festival op 30 mei al uitverkocht

Helft kaarten tweede
MPF Volendam weg

VOLENDAM - Het Mega Piratenfestijn doet op 30 en 31 mei Volendam aan. De eerste avond van het festival op 30 mei is al uitverkocht. Voor de tweede avond, 31 mei, is nu al meer dan de helft van de kaarten verkocht. Beide avonden zijn er optredens van bekende acts als Jan Smit, Nick & Simon, 3 J's, Monique Smit, Tribute to the Catsband, Jannes, Wolter Kroes, Thomas Berge en Marianne Weber.

De gemeente Waterland heeft onlangs het groene licht gegeven voor de twee Mega Piratenfestijnen die op 30 en 31 mei worden gehouden in Volendam. De vergunning voor festivals kwam in gevaar nadat vogelliefhebbers hadden geprotesteerd. Het evenement, dat plaats zal vinden aan de Hoogedijk in Katwoude, zou namelijk het broedseizoen van de daar nestelende weidevogels kunnen verstoren. Maar de gemeente zag geen aanknopingspunten om het festival te verbieden. Het Mega Piratenfestijn is onder andere jaarlijks te gast in Lemelerveld (Ov); Nieuwleusen (Ov); Borger (Drenthe), Zelhem (Gelderland), Surhuisterveen (Friesland), Lutjebroek (Noord-Holland), Heerhugowaard (NH), Wanroij (Noord-Brabant) en Landgraaf (Limburg). Het feest krijgt dit jaar maar liefst zeventien haltes in heel Nederland! De opzet is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van RTV-Oost en de TROS bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Het resultaat is dat de sfeer van het podium afspat. De condens komt van het tentzeil naar beneden. En het publiek bouwt zijn eigen feestje. In de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand van achteruit de tent (waar alles wat op het podium gebeurt te volgen is op grote beeldschermen. Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Uiteraard worden er ook TV-opnames gemaakt. O.a. voor TROS Sterren.nl.

Programma

Met optredens van: Jan Smit, Nick & Simon, 3J's, Jan Keizer, Monique Smit, George Baker, Tribute tot the Catsband, Jannes, Wolter Kroes, René Schuurmans, Peter Beense, Alex, Thomas Berge, Marianne Weber, Lucas & Gea, Stef Ekkel, Peter Koelewijn, Grad Damen, Helemaal Hollands, Henk Pleket, Dennie Christian, Maribelle, René Karst, Patrick! e.va..

Voorverkoop
Kaarten à 20 euro zijn verkrijgbaar bij J-Style in Volendam, Primera in Hoorn, Primera Wormerplein in Purmerend, Bruna in Alkmaar, Tabaksspeciaalzaak Evers in Heerhugowaard, Bruna in Schagen, Bakkerij Kees Gutter W.C. 't Spil in Monnickendam, Bruna Gedempte Gracht in Zaandam, Tabaksspeciaalzaak Handgraaf in Beverwijk en Bruna in Wormerveer. Daarnaast kan men ook terecht bij alle vestigingen van Music Store in de Benelux en bij Paylogic, tel: 0900-72956442, wwww.paylogic.nl. Tevens zijn kaarten verkrijgbaar op de site www.megapiratenfestijn.nl.

Locatie:
Tent open: 18.30 uur
Aanvang: 20.00 uur

Meer info:
www.megapiratenfestijn.nl