Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Enschede, 23 mei 2008

Borders of Perception zoekt grenzen van Enschede op

Een internationaal gezelschap van ruim zeventig studenten afkomstig uit zes verschillende landen neemt gedurende acht dagen in mei de stad Enschede onder de loep. Met behulp van workshops en een symposium onderzoeken de deelnemers hun eigen grenzen en waarnemingen. Aansluitend worden door middel van exposities inwoners van Enschede uitgenodigd met deze internationale blik naar de grenzen van de eigen stad te kijken.

Borders of Perception
Op initiatief van AKI ArtEZ, academie voor beeldende kunsten in Enschede, is een programma georganiseerd in de periode van 19 tot 30 mei 2008. Het centrale thema van dit programma is 'Borders of Perception' (grenzen van de waarneming). Dit internationale programma heeft als doel de al bestaande contacten met buitenlandse kunstacademies te versterken, door op een inspirerende manier een samenwerking aan te gaan. Meer dan zeventig studenten en veertien docenten afkomstig uit zes landen werken verspreid over vijf locaties in en rondom de stad Enschede samen aan dit project.

Workshops
In vijf intensieve workshops worden studenten en docenten van de diverse academies door de unieke werkwijze uitgedaagd hun eigen grenzen en waarnemingen te onderzoeken. De workshops zijn alle op specifieke wijze verbonden met de uitzonderlijke geschiedenis en positie van de stad Enschede. Vragen als: wat betekenen grenzen nog binnen Europa, wat is de betekenis van een ramp voor de stad en hoe ziet een buitenstaander de stad, spelen een rol binnen deze workshops.

Symposium
Middenin deze bruisende periode staat er een symposium centraal waarin een selectie van internationaal toonaangevende sprekers vanuit hun eigen expertise en ervaring op het overkoepelende thema zullen inhaken, met het doel hierbij niet alleen de deelnemers te inspireren, maar ook het bredere publiek intensiever bij het project te betrekken. Dit symposium vindt plaats op zaterdag 24 mei 2008, van 10:00 - 17:00 uur in de grote kerk in Enschede. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Exposities
Van 30 mei tot en met 15 juni zullen de creaties die uit de workshops zijn gekomen worden geëxposeerd op verschillende locaties in de Enschede.



Ingezonden persbericht