Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Datum: 28 mei 2008

Sinnewiken gaat van start!

Anita Andriesen opent vrijdag Fries Klimaatfestival in Heerenveen

Vrijdagmiddag 30 mei a.s. om 14.00 uur opent gedeputeerde Anita Andriesen de Sinnewiken. Dit Friese klimaatfestival vindt plaats in zeven gemeenten en start in Heerenveen. Op een positieve en hippe manier wordt aandacht gegeven aan klimaatverandering, duurzaamheid en energie. Van 30 mei t/m 21 juni 2008 toert de Sinnewiken-karavaan door Fryslân. Het festival bestaat uit muziek, theater, sport, informatie en educatie om jong en oud, burgers en bedrijven een positief handelingsperspectief te bieden: "Wat kun je zelf doen aan de verandering van het klimaat?" In iedere deelnemende gemeente vindt een tweedaags festival plaats met een breed en aantrekkelijk programma: o.a. de informatiemarkt met alternatieve voertuigen, LED verlichting, energie gadgets en besparingtips, Ecodesign & Afvalkunst, de KlimaatQuiz, de Mini Sinneboatrace, theater voor kinderen, gamebikes, een klimaattent, de simulator van Het Nieuwe Rijden en de actie: Band Op Spanning. Ook wordt in iedere gemeente de Sinnestriel uitgereikt, een waarderingsprijs voor bedrijven en instellingen die klimaatvriendelijk ondernemen.

Na Heerenveen toert de Sinnewiken-karavaan naar Drachten (4 en 5 juni), Sneek (6 en 7 juni), Surhuisterveen (10 en 11 juni), Earnewâld (12 en 13 juni), Gorredijk (18 en 19 juni) en Leeuwarden (20 en 21 juni). De Sinnewiken worden op 21 juni afgesloten met 1e Friese Klimaat Neutrale Popfestival op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden tussen 14.00 uur en 20.30 uur Het complete programma van de Sinnewiken en van het Popfestival is op internet te bekijken, via http://www.sinnewiken.nl/

De opening is op vrijdag 30 mei a.s. in Heerenveen op het Gemeenteplein om 14.00 uur. Anita Andriesen biedt het college van B&W van Heerenveen symbolisch de Sinnewiken aan. Daarna is de start van de eerste voorronde van de Mini Sinneboatrace, voor groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente.

De Sinnewiken is een initiatief van de zeven deelnemende gemeenten en wordt georganiseerd door de Friese Milieu Federatie. Met het project is een bedrag gemoeid van ruim ? 130.000,-- waarvan een deel wordt gedragen door de provincie Fryslân.

Zie voor meer informatie http://www.sinnewiken.nl/