Landschap Noord-Holland

Castricum, 29 mei 2008

Een bijzondere natuurbelevenis voor groot en klein
In juni varen tussen bloemen en pullen in het Ilperveld

Het Ilperveld biedt in juni teveel om op te noemen. De pullen van ondermeer de scholekster zijn te zien en er staan veel planten in bloei zoals rietorchis en kale jonker. Bovendien leent het weer in juni zich uitstekend voor een vaartocht..

Wij nodigen u van harte uit te komen genieten van de natuur dichtbij! Het Ilperveld is gelegen in Landsmeer, slechts 7 kilometer van het Centraal Station in Amsterdam. Denkt u bij het woord Amsterdam aan rookpluimen, toeterende automobilisten en duizenden mensen; dan gaat dat binnenkort veranderen.
Het Ilperveld is een van de mooiste veenweidegebieden dat bestaat uit honderden eilandjes. Met excursieboten maar ook met een fluisterboot of roeiboot die u bij ons kunt huren, kunt u dit gebied in. Het is de trots van Landschap Noord-Holland waar u met iedereen die u lief is, van harte welkom bent.

Op zondag 1 juni, 8 juni, 15 juni 22 en 29 juni ligt de excursieboot voor u klaar. Schipper en gids verwachten u om 13.30 uur. De vaartocht duurt tot 15.30 uur. U wordt rondgevaren langs vogels als fuut, grutto, tureluur en visdiefje. Een bijzondere natuurbelevenis voor groot en klein waar u nog vaak aan terug zult denken.

Aanmelden voor de excursies is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel, tel. 0251-362 762. Ook kunt u via dit nummer een fluisterpunter of roeiboot reserveren. We verzamelen bij Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. De kosten zijn ¤ 8,00 per persoon, Beschermers betalen ¤ 5,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 3,50.

Meer informatie en routebeschrijvingen vindt u op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl

Noot voor de pers: