Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Akkoord over legeskosten Gemeente en Orbis

Sittard-Geleen, 30 mei 2008 - De Gemeente Sittard-Geleen en Orbis hebben op 29 mei overeenstemming bereikt over de door Orbis te betalen leges.

De gemeente en Orbis hadden een verschil van inzicht over de legeskosten van het nieuwe ziekenhuis. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een juridische procedure waarin Orbis in het gelijk werd gesteld. Het gerechtshof Den Bosch bepaalde dat Orbis geen legeskosten hoefde te betalen. De gemeente is tegen deze uitspraak in cassatie gegaan. 'Aangezien de gemeente als ook Orbis elkaar als belangrijke partners beschouwen heeft er bestuurlijk overleg plaatsgevonden. Dit heeft geleid tot een schikking waar beide partijen tevreden over zijn', aldus Burgemeester Cox.

De Raad heeft in februari 2008 een nieuwe legesverordening vastgesteld die met name de kritiek die Orbis had heeft kunnen ondervangen.

Wethouder Widdershoven: 'Op basis van de nieuwe legesverordening hebben wij een compromis bereikt over de hoogte van het legesbedrag.Ik ben blij dat wij in goed overleg tot deze overeenstemming zijn gekomen.'

De schikking heeft betrekking op het complete bouwdossiers van het nieuwe ziekenhuis.



Gemeente Sittard-Geleen