Gemeente Gulpen-Wittem
Website Gulpen-Wittem scoort goed
www.gulpen-wittem.nl

Gulpen-Wittem - 30 mei 2008 - Overheid.nl Continue Monitor heeft onlangs haar nieuwe ranglijsten bekendgemaakt. Die lijsten geven de scores weer van websites van overheden. Grootste stijger van de Limburgse websites is de gemeente Gulpen-Wittem die met 95 plaatsen in de algemene ranglijst is gestegen en daarmee nét buiten de top tien van de provincie blijft steken. Gulpen-Wittem streeft op korte termijn naar een plaats in de top tien van Limburgse websites door uitbreiding van haar digitale dienstverlening.

Hits website Gulpen-Wittem
De rubrieken die op de website van Gulpen-Wittem veel bezocht worden, zijn onder andere de Evenementenkalender, Bestuur, Toerisme, WOZ en Nieuws. De populariteit van de website wordt onderstreept door aantallen als 29.800 hits voor de evenementenkalender sinds de start in 2007. De gehele website www.gulpen-wittem.nl telt sinds begin 2008 al 115.800 hits.

Continue vernieuwing
Enige tijd geleden werd de website van Gulpen-Wittem compleet vernieuwd waardoor gebruikers eenvoudiger toegang krijgen tot uitgebreide informatie. Alle informatie is te vinden via de hoofdgroepen: Over Gulpen-Wittem, Actueel, Loket, Bestuur & Organisatie, Adressen & Contact en Toerisme. In april 2008 werd DigiD, het persoonlijke 'digitale paspoort', ingevoerd. Inwoners kunnen daarmee via internet uittreksels aanvragen en verhuizingen doorgeven.

Advies Overheid.nl
In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken adviseert Advies Overheid.nl overheden bij het invoeren van hun digitale dienstverlening. Om de voortgang te meten, wordt gebruik gemaakt van een continue monitor die scores in een ranglijst bijhoudt.

Einde bericht