Ingezonden persbericht

6000 scholieren openen het Olympisch seizoen in Amsterdam

Amsterdam, 30 mei 2008 - Vandaag kwamen 6.000 scholieren in actie in het Olympisch Stadion voor de 6de editie van Mission Olympic. Zij speelden de landelijke finalewedstrijden van de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Wielrenner Michael Boogerd, hockeyer Taeke Taekema en Olympisch zwemster Ranomi Kromowidjojo namen deel aan de spectaculaire openingsceremonie in Olympische stijl. Humberto Tan presenteerde het programma en ook Quinty Trustfull was aanwezig om de jongeren te supporten. Mission Olympic is opgezet door NOC*NSF en Coca-Cola en heeft tot doel jongeren te stimuleren om te bewegen.

De afgelopen maanden hebben ruim 150.000 middelbare scholieren van 170 scholen uit heel Nederland met elkaar gestreden in veertien Olympische sporten, individueel en in teamverband. Tijdens de School Final namen de 6.000 finalisten het tegen elkaar op. Op sportlocaties in Amsterdam en omstreken vonden de wedstrijden plaats. Zo werd er gevoetbald bij AFC, in de Apollohal stonden de basketbalwedstrijden op het programma en de atletiekfinales vonden plaats in het Olympisch Stadion zelf.

Olympisch nummer van Ali B

Om 17.00 uur verzamelden de scholieren zich weer in het Olympisch Stadion voor een optreden van Ali B, Daryl en Soumia. Zij hebben speciaal een Olympische song geschreven voor Mission Olympic, dit nummer 'Eeyeeyo' werd vandaag officieel gelanceerd. Ook de videoclip werd opgenomen tijdens de sluitingsceremonie van The School Final, waarbij de aanwezige scholieren een rol spelen. Vanaf half juni is de clip te zien op TMF.

Quinty Trustfull

Quinty Trustfull steunt Mission Olympic en ziet als moeder het belang in van het initiatief om beweging onder jongeren te stimuleren. De moeilijkheid om jongeren in beweging krijgen is een herkenbaar en actueel issue in de samenleving. "In mijn gezinsleven speelt sport een grote rol, maar dat geldt lang niet voor alle jongeren, terwijl het zo belangrijk is. Daarom wil ik op deze manier mijn bijdrage leveren." aldus Quinty Trustfull.

Over Mission Olympic en Coca-Cola

Mission Olympic, een samenwerkingsverband tussen Coca-Cola en NOC*NSF, bestaat sinds 2003. In de afgelopen 5 jaar is dit jongerensportplatform uitgegroeid tot het sportprogramma in Nederland om jongeren aan te zetten tot sporten en bewegen en het plezier in sporten en bewegen te laten ervaren. Jaarlijks doen ruim 150.000 jongeren mee aan de programma's van Mission Olympic, oftewel 1 op de 4 middelbare scholieren.

------------------------------