Ingezonden persbericht

Waterballet in Mugello tijdens eerste kwalificatie voor Webb (10e), Bonsey (22e) en van den Berg (26e)

De eerste trainingen tijdens de Gran Premio D'Italia Alice waren een waar waterballet voor de 125cc Grand Prix riders. Het DeGraaf Grand Prix nam geen risico's en wist in de eerste kwalificatie met rijder Danny Webb een 10e positie te finishen. Stevie Bonsey sloot de natte kwalificatie af met een 22e positie terwijl Hugo van den Berg niet ver achter Bonsey eindigde op een 26e positie.

Vanochtend toen het DeGraaf Grand Prix team aan het ontbijt zat zag het weerbeeld er goed uit. Het team ging er dan ook vanuit dat het een droge vrije training werd maar net voordat de vrije training startte begon het te regenen zodat het hele 125cc veld deze training op regenbanden reden. Danny Webb was de snelste DeGraaf Grand Prix rijder in deze natte vrije training met een keurige 5e positie. Stevie Bonsey kon zijn weg ook vinden in de regen en wist een 8e tijd te klokken. Hugo van den Berg begon erg sterk aan de vrije training en stond zelfs even op een 7e positie. Van den Berg wist zich in de top 15 te handhaven gedurende de sessie maar moest veel inleveren in de laatste 10 minuten en zakte terug naar een 29e positie.

Tijdens de kwalificatie kwam er erg veel regen naar beneden. Het zicht was slecht en zelfs de 125cc machines spinde op de rechte stukken. Het was een waar waterballet. Hugo van den Berg bouwde de kwalificatie gestaag op en wist steeds snellere tijden te rijden. In het eerste gedeelte van de kwalificatie wist van den Berg zich in de top 20 te handhaven. Uiteindelijk kwalificeerde van den Berg zich op een 26e positie.

Danny Webb begon de kwalificatie rustig en bleef rond de 25e positie steken. Naarmate de kwalificatie vorderde kreeg Webb het ritme te pakken en begon aan een aantal snelle ronden welke iedere keer met een seconde werden verbeterd. Webb parkeerde zijn Aprilia aan het einde van de kwalificatie op een keurige 10e positie.

Stevie Bonsey nam geen risico's tijdens de kwalificatie omdat het erg hard regende en Bonsey er absoluut niet wilde vallen. Bonsey verbeterde wel zijn rondetijden naarmate de sessie vorderde maar kwam niet verder dan de 22e positie.

Hugo van den Berg (26e, 2:23,184):" Vanochtend ging het redelijk in de vrije training. Het was nat maar de motor voelde erg goed aan . In de kwalficatie regende het heel erg hard en ik had zelfs wielspin op het rechte stuk. Ik moest echt opletten om niet onderuit te gaan en ik had het gevoel dat ik te krampachtig rond ging. Ik wist een redelijk tijd te rijden welke mij de 26e positie bracht. Ik ben er niet echt tevreden mee want ik had er meer van verwacht. De weersverwachtingen geven aan dat het morgen droog is en dan geld deze tijd toch niet meer en kan ik nog vorderingen maken."

Danny Webb (10e, 2:20,223): "De kwalificatie was erg nat! Op de rechte stukken spinde mijn achterwiel zoveel regen was er op de baan. In the vrije training vanochtend wist ik een 5e tijd te rijden met bijna 2 seconde achterstand op de eerste man. In the kwalificatie was ik 10e maar hoefde nu nog maar 1,2 seconde toe te geven op de pole. Ik heb gewoon geen risico's genomen vandaag en wilde het weekend zonder valpartij beginnen. Ik ben best wel blij met mijn rondetijd en positie maar eigenlijk is het niets waard omdat het morgen, volgens de weersverwachtingen, droog zal. Dan is het belangrijk om een goede tijd te rijden zodat je een goede startplek heb voor de race op zondag.."

Stevie Bonsey (22e, 2:22,106): "Het was vandaag geen goede dag om te kwalificeren. Ik denk dat ik sneller was geweest als ik een boot had gepakt in plaats van mijn motor. Ik weet zeker dat ik een stuk sneller had kunnen zijn maar ik wilde geen risico's nemen. Morgen zal de startpositie bepaald worden en de weersverwachtingen geven aan dat het droog zal zijn. Morgen sta ik er gewoon bij."



Ingezonden persbericht