Ingezonden persbericht

Verlenging periode voor opstellen OctoPlus' jaarrekening 2007 goedgekeurd door Buitengewone Aandeelhoudersvergadering

Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. ("OctoPlus" of de "Onderneming") (Euronext: OCTO) kondigt aan dat de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders vandaag goedkeuring heeft gegeven voor een verlenging van de periode waarin de jaarrekening voor het jaar 2007 opgesteld mag worden, met maximaal 6 maanden, derhalve tot 30 november 2008.

Op 28 maart 2008 kondigde OctoPlus aan een overbruggingskrediet te hebben verkregen van bestaande aandeelhouders, om de Onderneming in de gelegenheid te stellen de lopende onderhandelingen voor een of meer van zijn alternatieve financieringsmogelijkheden af te ronden. Deze onderhandelingen zijn momenteel nog gaande. De Onderneming heeft deze Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders bijeengeroepen om een verlenging te verkrijgen van de periode voor het opstellen van de jaarrekening over het jaar 2007. De nu verkregen verlenging stelt OctoPlus in staat het jaarverslag over het jaar 2007 af te maken en uiterlijk 30 november 2008 beschikbaar te stellen aan zijn aandeelhouders, waarbij de uitkomst van de lopende onderhandelingen opgenomen kan worden in het jaarverslag.

De Onderneming herhaalt het vertrouwen dat de lopende onderhandelingen voor een financiering voor de langere termijn binnenkort zullen worden afgesloten. Zodra een bindende overeenkomst is gesloten zal het jaarverslag over het jaar 2007 worden afgerond en worden gepubliceerd en zal een datum voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders worden aangekondigd.