Gemeente Utrecht

Invoering betaald parkeren in Van Lieflandlaan e.o. en Prof. Sprengerlaan e.o.

Op 15 september 2008 wordt betaald parkeren ingevoerd in de Van Lieflandlaan en omstreken (e.o.) en in de Prof. Sprengerlaan e.o.. Bij een draagvlakmeting is gebleken dat bewoners, winkeliers en bedrijven in beide gebieden in meerderheid voor betaald parkeren zijn.

In de Van Lieflandlaan e.o. en in de Prof. Sprengerlaan e.o. is in april/mei 2008 een draagvlakonderzoek naar de invoering van betaald parkeren gehouden. Aanleiding voor de draagvlakmeting was een groot aantal signalen over een te hoge parkeerdruk.

Na verwerking van de teruggestuurde enquêtes bleek dat in het enquêtegebied Van Lieflandlaan e.o. een meerderheid (66,1%) voor invoering heeft gestemd. Ook in het enquêtegebied Prof. Sprengerlaan e.o. heeft een meerderheid (66,3%) voor invoering gestemd. Deze uitslag betekent dat met ingang van 15 september in beide enquêtegebieden betaald parkeren wordt ingevoerd.

Het invoergebied Van Lieflandlaan e.o. bestaat uit de volgende straten: Van Lieflandlaan, Reinder Blijstralaan, Joannes Waplaan en Christiaan Krammlaan.

Het invoergebied Prof. Sprengerlaan e.o. bestaat uit de volgende straten: Prof. Sprengerlaan, Bekkeringhof, Burg. Van der Voort van Zijplaan (tussen Prof. Sjollemalaan en Linnaeuslaan) en Willem de Zwijgerplantsoen.

Alle bewoners en bedrijven in beide invoergebieden worden tijdig in de gelegenheid gesteld een parkeervergunning aan te vragen.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gemeente Utrecht, Bestuurscommunicatie, Gerard Derksen, 030- 286 11 68