Ingezonden persbericht

Formido Swift Cup start samenwerking met Mobil 1

Vianen, 1 juni 2008 - De Formido Swift Cup en Mobil 1 hebben de handen ineengeslagen. Met ingang van de Jubileumraces, dit weekeinde op Circuit Park Zandvoort, is Mobil 1 officieel partner van de populaire merkencup. Mobil 1 levert smeermiddelen aan alle teams en rijders in de Formido Swift Cup.

De sportieve overeenkomst tussen de Formido Swift Cup en Mobil 1 is een logisch vervolg op de goede relatie tussen de Nederlandse importeur van Mobil 1 en B.V. NIMAG, de importeur van Suzuki in Nederland. "We werken al circa tien jaar tot volle tevredenheid samen op het gebied van smeermiddelen voor Suzuki personenauto's", aldus Paula van de Wetering, woordvoerster van B.V. NIMAG.
Kitty Clarijs, Field Marketing Coördinator voor Mobil 1, is ook positief over de intensievere samenwerking tussen de beide sterke merken. "Wij willen meer zijn dan een leverancier van smeerolie. We willen graag intensief met onze relaties samenwerken en elkaar aldus versterken. Onze overeenkomst met de Formido Swift Cup is daar een mooi voorbeeld van."

Mobil 1 behoort tot de toonaangevende merken op het gebied van synthetische motorolie. Veel autofabrikanten passen Mobil 1 af-fabriek in hun auto's toe en adviseren garagebedrijven om ook bij het verversen van motorolie voor Mobil 1 te kiezen.
De samenwerking met de Formido Swift Cup past binnen het sportieve karakter van Mobil 1. Mobil 1 is zeer actief en succesvol in de autosport, onder meer in de Formule 1. De kennis die de ingenieurs van Mobil 1 in de autosport opdoen, vertalen zij naar de motoroliekwaliteiten voor personenauto's.
De geschiedenis van Mobil 1 gaat terug tot 1974, toen Mobil de synthetische motorolie introduceerde. Mobil boekte begin vorige eeuw al aansprekende successen. Het merk leverde bijvoorbeeld de smeermiddelen voor de historische eerste vlucht van de gebroeders Wright, in 1903, en won in 1915 voor de eerste keer de Indy 500.

De Formido Swift Cup zag vorig jaar het levenslicht als opstapklasse voor met name jong talent. Deelname is al mogelijk vanaf vijftien jaar. De merkencup wordt verreden met een speciaal ontwikkelde raceversie van de sportieve Suzuki Swift Sport. De kenmerken van de Formido Swift Cup zijn een sterke competitie, gelijke kansen voor iedere deelnemer, relatief lage kosten en veel aandacht voor publiciteit. Het startveld telt inmiddels 30 deelnemers, bestaande uit zowel heren als dames.

De Jubileumraces op Circuit Park Zandvoort (31 mei en 1 juni) vormen het derde raceweekeinde van de Formido Swift Cup dit seizoen. De merkencup komt op zondag 1 juni twee keer in actie, de eerste race gaat van start om 11.20 uur, de tweede race om 15.50 uur.

Programma Formido Swift Cup 2008

01-06 Jubileumraces CPZ 60 jaar Circuit Park Zandvoort

06-07 Dutch Power Pack TT Circuit Assen

10-08 Masters of Formula 3 Circuit Zolder

05-10 A1 GP Circuit Park Zandvoort

26-10 Formido Finaleraces Circuit Park Zandvoort

---- --