Ingezonden persbericht


Published: 07:45 15.05.2008 GMT+2 /HUGIN /Source: OctoPlus N.V. /AEX: OCTO /ISIN: NL0000345718

OctoPlus organiseert Buitengewone Aandeelhoudersvergadering op 30 mei

Vergadering voor verlenging termijn opstellen jaarrekening 2007

Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. ("OctoPlus" of de "Onderneming") (Euronext: OCTO) kondigt vandaag aan dat het een Buitengewone Algemene Vergdering van Aandeelhouders (de "Vergadering") organiseert op 30 mei 2008 op het hoofdkantoor van de Onderneming in Leiden, met als doel de periode waarin de jaarrekening voor het jaar 2007 opgesteld mag worden te verlengen met een maximum van 6 maanden, tot 30 november 2008.

Op 28 maart 2008 kondigde OctoPlus aan een overbruggingskrediet te hebben verkregen van bestaande aandeelhouders, om de Onderneming in de gelegenheid te stellen de lopende onderhandelingen voor een of meer van zijn alternatieve financieringsmogelijkheden af te ronden. Deze onderhandelingen zijn momenteel nog gaande. De Onderneming zal een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders organiseren om een verlenging te verkrijgen van de periode voor het opstellen van de jaarrekening over het jaar 2007. Deze verlenging zal OctoPlus in staat stellen het jaarverslag over het jaar 2007 af te maken en beschikbaar te stellen aan zijn aandeelhouders, niet later dan 30 november 2008, waarbij de uitkomst van de lopende onderhandelingen opgenomen zal kunnen worden in het jaarverslag.

De Onderneming herhaalt het vertrouwen dat de lopende onderhandelingen voor een financiering voor de langere termijn binnenkort zullen worden afgesloten. Zodra een bindende overeenkomst is gesloten zal het jaarverslag over het jaar 2007 worden afgerond en worden gepubliceerd en zal een datum voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders worden aangekondigd.

De Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal plaatsvinden op het hoofdkantoor van OctoPlus aan de Zernikedreef 12, 2333 CL in Leiden, op 30 mei 2008 om 14:00 uur. Aandeelhouders kunnen de agenda en toelichting, alsmede de vereisten voor aanmelding voor en deelname aan de Vergadering onder andere verkrijgen via het Investor Relations-gedeelte van de website van de Onderneming www.octoplus.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rianne Roukema, Corporate Communications: 071 524 1071, e-mail IR@octoplus.nl.

Over OctoPlus
OctoPlus N.V. is een productgeoriënteerd biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van verbeterde farmaceutische producten, gebaseerd op zijn gepatenteerde technologieën voor medicijnafgifte die minder bijwerkingen veroorzaken, meer gemak voor de patiënt opleveren en een verbeterde balans tussen effectiviteit en veiligheid bieden in vergelijking met bestaande producten. In plaats van vroege-fase-onderzoek uit te voeren om nieuwe geneesmiddelen te ontdekken, richt OctoPlus zich op de ontwikkeling van langer werkende, gecontroleerd afgegeven versies van bekende eiwittherapeutica, andere geneesmiddelen en vaccins.

Vijf producten zijn in het stadium van preklinische of klinische ontwikkeling. Het belangrijkste product is Locteron, een formulering van interferon alfa met geleidelijke afgifte, voor de behandeling van chronische hepatitis C. Het product wordt ontwikkeld in samenwerking met Biolex Therapeutics en wordt momenteel onderzocht in Fase II studies. Verder zijn er een productkandidaat voor de behandeling van chronische middenoorontsteking (ook in ontwikkelfase II), een preklinische GLP-1-analoog-productkandidaat voor de behandeling van diabetes type 2, en twee 'single-shot' vaccins (enkelvoudige injecties) in de preklinische fase.

Daarnaast is OctoPlus een vooraanstaand Europees leverancier van specialistische farmaceutische formulerings- en productiediensten aan de farmaceutische en biotechnologische industrie, met de nadruk op moeilijk te formuleren actieve farmaceutische ingrediënten in injecteerbare formuleringen. De inkomsten en expertise die worden verkregen door het leveren van deze formulerings- en productiediensten helpen bij de eigen ontwikkelingsprogramma's voor geneesmiddelen.

OctoPlus is genoteerd aan Euronext Amsterdam van NYSE Euronext onder het symbool OCTO. Meer informatie over OctoPlus vindt u op de website www.octoplus.nl.

Dit document kan toekomstgerichte verklaringen bevatten die verband houden met de onderneming, de financiële prestaties en resultaten van OctoPlus N.V. alsmede de bedrijfstak waarin het bedrijf opereert. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de huidige plannen, inschattingen en voorspellingen van OctoPlus N.V., evenals zijn verwachtingen met betrekking tot externe omstandigheden en gebeurtenissen. Met de woorden "verwachten", "voorzien", "voorspellen", "schatten", "van plan zijn", "kunnen zijn", "had kunnen zijn", "behoren", "zullen", "voornemens zijn", "geloven" en soortgelijke uitdrukkingen worden toekomstgerichte verklaringen bedoeld. Wij waarschuwen investeerders dat bepaalde belangrijke factoren, en de risico's en onzekerheden die inherent zijn aan dergelijke verklaringen, ervoor kunnen zorgen dat feitelijke resultaten of uitkomsten wezenlijk kunnen verschillen van de resultaten of uitkomsten die in toekomstgerichte verklaringen zijn vervat. In het geval van enige tegenspraak tussen een Engelstalige en een Nederlandstalige versie van dit document, gaat de Engelstalige versie voor boven de Nederlandstalige versie.