Universiteit Twente

Discussie 'blue card' voor hoogopgeleide kennismigranten

Het Centrum voor Europese Studies (CES) van de Universiteit Twente organiseert op vrijdag 30 mei 2008 een discussiebijeenkomst over de invoering van een 'blue card' waarmee hoogopgeleide kennismigranten zich tijdelijk in de EU mogen vestigen. Emine Bozkurt, Europarlementariër voor de PvdA, en voorstander van de blue card, leidt de discussie in.

Na haar inleiding volgt een debat met de zaal, onder leiding van opleidingsdirecteur van de opleiding Europese Studies aan de Universiteit Twente, Professor Ramses Wessel.

Emine Bozkurt werd bij de verkiezingen van juni 2004 met voorkeursstemmen gekozen in het Europees Parlement, waar zij woordvoerder migratie is. Eerder was ze onder meer werkzaam bij de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) en het Rathenau Instituut. Bozkurt was actief in de politieke vernieuwingsbeweging Niet Nix. Na de opheffing daarvan in 1999 vervulde ze verschillende functies in de organisatie van de PvdA. Momenteel is zij voorzitter van het PvdA Multi-etnisch Vrouwennetwerk van de PvdA.

Het Centrum voor Europese Studies is een onderdeel van de faculteit Management en Bestuur van de Universiteit Twente. Het brengt studenten en docenten en onderzoekers, geïnteresseerd in Europese Studies, met elkaar in contact. Voor het bedrijfsleven, de publieke sector en journalisten biedt het CES expertise op het gebied van Europees beleid. Voor meer informatie over CES, zie www.mb.utwente.nl/ces.

Het CES-café begint om 21.00 uur in de Audiozaal van het gebouw Vrijhof aan de Universiteit Twente. Ontvangst met koffie vanaf 20.45 uur. De discussie is toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Noot voor de pers:

Contactpersoon faculteit Management en Bestuur, M. Van Hillegersberg, 053-489 2410, m.vanhillegersberg@utwente.nl. Contactpersoon CES, Luisa Marin, 053-489 3193, l.marin@utwente.nl.

Laatst gewijzigd op 20-05-2008 08:56:18