Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Uitnodiging opening acht skate-routes in Groene Hart

Den Haag, 21 mei 2008

De ANWB nodigt mede namens de Koninklijke Nederlandse Schaatsrijdersbond (KNSB) vertegenwoordigers van media uit voor de feestelijke ingebruikname van acht nieuwe skateroutes in het Groene Hart. Dat gebeurt op vrijdag 30 mei om 14.30 uur op het Kerkplein in Woerden in het bijzijn van leerlingen van basisscholen uit Woerden.

De ANWB en de KNSB hebben de skateroutes ontwikkeld om op een sportieve manier beter gebruik te maken van de recreatiemogelijkheden van het Groene Hart. Bovendien bevordert het gebruik van aparte skateroutes de verkeersveiligheid. Tijdens de bijeenkomst spreken Guido van Woerkom (hoofddirecteur van de ANWB) en Huub Stammes (directeur van de KNSB) . Tijdens het evenement wordt vanaf 9.00 uur voor 100 leerlingen van basisscholen uit Woerden een skate-safe clinic gegeven.

Het toeval wil dat zowel de ANWB als de KNSB dit jaar 125 jaar bestaan. De heren Van Woerkom en Stammes bieden een skategids aan aan gedeputeerde Bart Krol (Groene Hart). Er is een ontvangst met koffie en thee in Brasserie De Kazerne, Kruittorenweg 13 (Kerkplein) 3441 AV Woerden.

De acht skateroutes zijn beschreven in een gidsje. De route hebben hun startplaatsen op verschillende plekken in het Groene Hart (o. a. Woerden, IJsselstein, Alphen aan den Rijn, Leiden, Zoeterwoude-Dorp)