Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Een unieke branche met unieke initiatieven!
HIGH TECH SYSTEMS PLATFORM GAAT DE STRIJD AAN MET TEKORT OP ARBEIDSMARKT

Nederlandse High Tech System bedrijven vormen een belangrijk deel van onze economie. Deze snelgroeiende tak van industrie neemt een groot deel van de Nederlandse export voor haar rekening en biedt tevens werkgelegenheid aan ruim 140.000 werknemers. In september 2005 richtten 35 bedrijven uit de industrie het High Tech Systems Platform (HTSP) op. Een unieke samenwerking tussen complementaire en soms competitieve bedrijven om samen het imago en de positie van de industrietak verder te versterken. Een belangrijk resultaat van deze samenwerking wordt op 30 mei gepresenteerd.

Nederlandse High Tech System bedrijven ontwikkelen machines en technologieën die goed zijn voor mens en samenleving, zoals ziekenhuisapparatuur, sorteersystemen voor distributie en productie-equipment voor voedsel en voor duurzame energie. De High Tech Systems sector groeit en heeft jaarlijks behoefte aan duizenden nieuwe goed geschoolde werknemers om in topprojecten nieuwe innovatieve producten te realiseren. Het High Tech Systems platform bestaat onder andere uit Bosch Rexroth, FEI Company, Thales, Vanderlande Industries, Philips Medical en ASML.

Het platform gaf Berenschot opdracht voor een arbeidsmarktonderzoek. De resultaten van het grootste onderzoek in de industrie van de afgelopen jaren zullen op 30 mei worden gepresenteerd. De resultaten geven de High Tech System Industrie richtlijnen om beter te kunnen aansluiten op de wensen en behoeften van de huidige en potentiële werknemers in deze industrie.

Vacature website
Eén van de eerste initiatieven die het platform naar aanleiding van dit onderzoek heeft genomen, is de lancering van een gezamenlijke vacature website www.htsp.nl. De officiële lancering vint plaats op 30 mei. De website informeert (potentiële) werknemers over de carrièremogelijkheden in de industrietak. Werken bij één van de deelnemende bedrijven biedt naast groeikansen in het bedrijf, ook uitwisselingsmogelijkheden tussen andere bedrijven van het High Tech Systems Platform. Hierdoor biedt het platform haar medewerkers een unieke kans om kennis en ervaring op te doen buiten het eigen werkveld. High Tech Systems Platform ziet dit initiatief niet als concurrentie: "De Nederlandse High Tech Systems Industrie kan internationaal gezien haar toonaangevende rol behouden als we optreden als één sector die het belang van economische en maatschappelijke verbetering inziet. Als we ons zelf blijven zien als concurrenten komt dat de innovatieve ontwikkelingen op gebieden als milieu, gezondheid en veiligheid niet ten goede", aldus professor Math de Vaan, Manager High Tech Systems Platform.

Wij nodigen u graag uit om samen met alle HTSP-leden op 30 mei a.s. van 14.00 uur tot 16.00 uur bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. De bijeenkomst vindt plaats bij Vanderlande Industries BV, Vanderlandelaan 2, 5466 RB Veghel.

Het programma is als volgt:

13.30 - 14.00 uur Ontvangst
14.00 - 14.30 uur Onderzoeksresultaten arbeidsmarktonderzoek, door Mark Nijssen - Berenschot
14.30 - 15.00 uur Internettrendst en recruitment, door Arthur Turksma - tTriptic (verantwoordelijk voor productie van HTSP.nl) 15.00 - 15.30 uur Officiële kick-off HTSP.nl door Peter Gerretse, CEO Vanderlande Industries 15.30 - 16.00 uur Borrel/interviewmogelijkheden

Wij verzoeken u om uw komst via een reply op deze mail te bevestigen. Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid tot een interview met professor Math de Vaan, Manager High Tech Systems Platform, of met de diverse recruitment managers van de deelnemende bedrijven laat u het ons dan tevens via de mail weten.

Met vriendelijke groet

Jhorna Smidt
Bex*communicatie
Eindhoven
Postbus 4170, 5604 ED Eindhoven
Piuslaan 70a, 5614 CM Eindhoven
Telefoon: +31 (0)40 294 52 52
Telefax: +31 (0)40 294 52 99
E-mail: info@bexcommunicatie.nl

Amsterdam
Danzigerkade 17, 1013 AP Amsterdam
Telefoon: +31 (0)20 582 98 29
Telefax: +31 (0)20 582 98 39

http://www.bexcommunicatie.nl

http://www.bexblog.nl


---- --