Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
27 mei 2008

Lezing Carolijn Visser in Groninger Museum

Op vrijdagavond 30 mei 2008 geeft schrijfster Carolijn Visser een lezing over China in het Groninger Museum. Carolijn Visser reist al jarenlang over de wereld. Recent verscheen haar boek Shanghai Skyline waarin ze vertelt over de stormachtige ontwikkelingen in China.

Carolijn Visser
Carolijn Visser is een van Nederlands bekendste reisboekenschrijvers. De schrijfster reist al jarenlang over de wereld; haar speciale belangstelling gaat uit naar communistische en postcommunistische samenlevingen als China, Vietnam, Nicaragua en Estland. In haar recent verschenen boek Shanghai Skyline vertelt ze over de stormachtige ontwikkelingen in dat land. Carolijn Visser gaat op zoek naar de werkelijkheid achter de stijgende welvaart van China. In 2008 verschijnt ook China, met daarin alle eerdere verhalen die ze over China schreef. Haar verhalen gaan over de moeizame verandering van een communistisch naar een liberaler China, het land van het Terracottaleger en de Olympische Spelen. Ze schrijft over gewone mensen die zich onder gewone of minder gewone omstandigheden staande weten te houden. Behalve de fascinatie voor de bewoners van een land voelt Carolijn Visser zich ook aangetrokken door bijzondere landschappen en natuur.

Na afloop van de lezing zal Carolijn Visser haar boek Shanghai Skyline signeren.

Lezing
Carolijn Visser
Datum: 30 mei 2008, 20.00 uur
Kosten: gratis voor museumbezoekers

Het Groninger Museum is iedere vrijdag tot 22.00 uur geopend. Deze vrijdagavonden worden gesponsord door RWE, EFRO en SNN