Gemeente Alkmaar


---

28 mei 2008

Horeca trekt aan de bel!

Voorzitter Horeca Alkmaar opent kaasmarkt

Op vrijdag 30 mei opent de heer Jan Obdam, voorzitter van Horeca Alkmaar de kaasmarkt. De horeca-ondernemers gevestigd aan het Waagplein zijn uitgenodigd om op deze 'graskaasdag' de kaas te komen keuren.

Horeca Alkmaar behartigt de belangen van de Alkmaarse horeca-ondernemers en voert daarvoor regelmatig overleg met de gemeente Alkmaar Tijdens dat overleg bracht Obdam als voorzitter onder meer verbetervoorstellen in voor de kaasmarkt als toeristisch evenement en om het in te zetten als promotiemiddel. Ook werd dit jaar op initiatief van Horeca Alkmaar de kaasmarkt twee weken eerder geopend dan normaal vanwege de vroege Paasdagen. Vrijdag is het graskaasdag. Op deze dag wordt voor het eerst in het seizoen kaas aangevoerd die is gemaakt uit melk van koeien, die na de stalperiode in de wei weer vers gras hebben gegraasd. Op deze dag organiseren de keurmeesters van de kaasproducenten Campina Holland Cheese en Cono Beemsterkaas een speciale keuring voor personen of organisaties die op enigerlei wijze zijn betrokken bij de Alkmaarse kaasmarkt. Dit jaar zijn daarom de horeca-ondernemers aan het Waagplein uitgenodigd om als gasten deel te nemen aan deze keuring.

De bel van de kaasmarkt wordt geluid om 10.00 uur. Voorafgaand aan de opening van de kaasmarkt verwelkomen de keurmeesters samen met loco-burgemeester Rian van Dam de horeca-ondernemers in restaurant Henry's aan het Waagplein (9.30 u.).

De Alkmaarse kaasmarkt wordt dit jaar gehouden tot en met 5 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.

Voor informatie: afd. communicatie van de gemeente Alkmaar Kees Kraakman tel. 072-5489009


-----------------------


---- --