Nederlandse Hartstichting

De Nederlandse Hartstichting lanceert on-line jaarverslag 29-5-2008
Charitatieve instellingen zijn verplicht een jaarverslag uit te brengen. De Nederlandse Hartstichting heeft dit jaar gekozen het jaarverslag online te publiceren.
Het online jaarverslag is door Viruly Interclick als bijdrage voor de Hartstichting ontwikkeld. Voor de ontwikkeling van de gehele internetomgeving is dan ook het symbolische bedrag van één euro in rekening gebracht. Om het voor de Hartstichting compleet te maken is het geheel buitengewoon duurzaam ontwikkeld. Een platform dat door de jaren heen gebruikt kan blijven worden voor het presenteren van (toekomstige) jaarverslagen.

Meer mogelijkheden dan papier
Het web biedt tal val mogelijkheden. Directe interactie met de bezoeker, het visualiseren en verrijken van de informatie met foto's en films, het bereiken van een groot publiek enz. Om feedback van de lezers te krijgen kan de bezoeker onder aan elke pagina, met één muisklik, de pagina beoordelen. Na verloop van tijd ontstaat hierdoor een compleet beeld van de door de lezer gegeven waardering. Aan de hand van deze informatie kan een eerst volgend jaarverslag verbeterd worden..

Tonen resultaat
De Nederlandse Hartstichting neemt deel aan de Transparant prijs 2007. Het tonen van resultaat van bestedingen staat daarbij centraal. In het jaarverslag komt dit in alle aspecten naar voren. Tevens stelt de Transparant prijs onder meer ook dat het verslag karakter en bezieling dient te communiceren. Dit hebben we op tal van manieren getracht te realiseren.

Toegankelijk
Een website is één. Een goede website is twee. De website voldoet aan zoveel mogelijk drempelvrije eisen. Mensen met een beperking de wordt de mogelijkheid geboden het jaarverslag goed te kunnen 'lezen'. Zo kan de website gemakkelijk voorgelezen worden door een automatische tekstlezer, is de website toegankelijk met enkele handige sneltoetsen en stelt de gebruiker in staat om het tekstformaat met één druk op de knop te vergroten, af te drukken of te downloaden.

www.jaarverslag.hartstichting.nl