Gemeente Noordwijkerhout

29/5/2008

Wethouder Annemarie Smit-Ligeon biedt ontslag aan

Wethouder Annemarie Smit-Ligeon (GroenLinks) van de gemeente Noordwijkerhout heeft tijdens de raadsvergadering van 29 mei 2008 haar ontslag ingediend. Aanleiding is de publicatie in het Leidsch Dagblad van 21 mei, waardoor publiek de indruk is gewekt dat de basis van haar functioneren als wethouder, het vertrouwen van de raad, was weggevallen. Toen het in de dagen daarna niet mogelijk bleek om die indruk weg te nemen, heeft mevrouw Smit-Ligeon besloten om haar functie als wethouder van de gemeente Noordwijkerhout neer te leggen. Zij heeft er bewust voor gekozen om haar ontslag in het openbaar aan de raad mee te delen in plaats van via de pers.

Mevrouw Smit-Ligeon maakte sinds 2006 deel uit van het college. Haar portefeuille omvatte weg- en waterbouw, beheer openbare buitenruimte, grondwater- en rioolbeheer, milieu, afvalinzameling, verkeer en vervoer, monumenten en cultuurhistorie.

GroenLinks wil de vrijgekomen wethoudersfunctie weer invullen. In afwachting van haar opvolging zullen de lopende zaken uit haar portefeuille tot nader order door de overige collegeleden worden waargenomen.