NEN


NTA 2035 e-Portfolio NL gepubliceerd

donderdag 29 mei 2008, 10:05

De Nederlands Technische Afspraak (NTA) 2035 e-Portfolio NL is gepubliceerd. Met een elektronisch portfolio (e-portfolio) kan men zijn competenties en de voortgang van de eigen ontwikkeling bijhouden en tonen met behulp van ICT-middelen. Belanghebbenden kunnen commentaar indienen op de NTA 2035. Uw commentaren worden besproken door de normcommissie Leertechnologieën en kunnen leiden tot aanpassing van de NTA.

Het programma e-Portfolio werd ondersteund door de Stichting Kennisnet. NEN en Kennisnet hebben een overeenkomst gesloten waarbij de 'Afspraak E-portfolio NL' voor drie jaar in beheer wordt genomen door NEN. De afspraak is nu omgewerkt naar een 'Nederlands Technische Afspraak'. De NEN-normcommissie Leertechnologieën is verantwoordelijk voor deze NTA. In de NTA 2035 staan de elementen beschreven waaruit een e-portfolio opgebouwd. Deze informatie is noodzakelijk voor ontwikkelaars van 'E-portfolio NL'-applicaties.

Wat is een e-portfolio?
Competenties worden gedurende een heel leven opgebouwd: in het onderwijs, het bedrijfsleven en privé. Een e-portfolio is een uniek, persoonsgebonden overzicht van competenties, ervaringen en doelstellingen. Met een e-portfolio kunnen opleidingen, instituten, bedrijven en het CWI competenties van leerlingen of medewerkers beter bewaken, de leerervaringen verbeteren en de ontwikkelingen van de betreffende persoon ondersteunen.

Meer informatie
Informatie over de NTA 2035 en over het gebruik ervan kunt u vinden op de website
e-portfolioNL.NEN.nl. De NTA kunt u hier downloaden, net als een formulier om commentaar op de NTA in te dienen. Ook vindt u er de EduStandaard-versie van de afspraak. Voor meer informatie over de NTA en over de normcommissie 'Leertechnologieën' kunt u contact opnemen met Jan Rietveld, e-mail jan.rietveld@nen.nl.