Gemeente Zandvoort


Gemeente Zandvoort en AM tekenen voor Louis Davidscarré

De gemeente Zandvoort en AM Vastgoedontwikkeling ondertekenen op 29 mei een basisovereenkomst Design & Build voor de ontwikkeling van het Louis Davidscarré, het ambitieuze centrumproject van Zandvoort. Namens de gemeente Zandvoort tekent wethouder Wilfred Tates, namens AM Noord-Holland directeur Ronald Huikeshoven.

Het totale plan voor het Louis Davidscarré omvat 170 woningen, een brede school en een ondergrondse parkeerruimte voor 500 auto's. Het eerste gedeelte van het plan omvat de bouw van de ondergrondse parkeergarage met daarboven op de brede school. In de brede school komen de Hannie Schaftschool en de Mariaschool. Ook is er plaats voor de openbare bibliotheek, een sportzaal en multifunctionele ruimte voor sociaal culturele activiteiten. Bovenop deze voorzieningen komen vijftig appartementen die door woningbouwvereniging EMM verhuurd zullen gaan worden. Het project wordt gebouwd door bouwbedrijf Pellikaan, met wie AM participeert in de ontwikkeling. Na het doorlopen van het aanbestedingstraject is AM als favoriet uit de bus gekomen. Met het zetten van de handtekeningen onder de overeenkomst komt een einde aan een voortvarend doorlopen gunningtraject en kan daadwerkelijk gestart worden met de bouw.

Brede school
Na bekendmaking van de uitkomsten van de ontwikkelcompetitie heeft AM het ontwerp verder geoptimaliseerd Samen met de gebruikers van de Brede School is gekeken naar het ontwerp en is de architectonische uitstraling aangepast. Het ontwerpteam bestaat uit de architectenbureaus hvdn architecten uit Amsterdam, Bos & Partners uit Baarn en landschapsarchitect Delta Vorm uit Utrecht.

Planning
Na goedkeuring wordt in het najaar begonnen met het bouwrijp maken van het perceel waarop de Brede School komt, inclusief de ondergrondse parkeergarage en de appartementen. De start van de bouw is gepland in maart 2009. De oplevering van het 'eerste bouwblok', de Brede School met daarboven ongeveer 50 woningen, wordt verwacht in 2010. De fase daarna heeft een uitloop tot 2014 met daarin ook verschillende grote bouwtrajecten.

Na 2014 heeft Zandvoort een herontwikkeld centrumgebied, een mooi verblijfsgebied voor bewoners, ondernemers en toeristen met een eigen uitstraling, passend bij de schaal van Zandvoort.