Politie Zuid-Holland-Zuid

28/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 29-05-2008 o Persberichten district II

GETUIGEN GEZOCHT VAN LASTIGVALLEN VROUW
GORINCHEM - De politie zoekt getuigen naar aanleiding van een melding van een 53-jarige vrouw uit Spijk. De vrouw fietste op maandagavond 26 mei rond 18.30 uur op de Langebrug in Gorinchem. Omdat de brug openging stopte zij waarna er drie jongeren in de leeftijd van 8-12 jaar met hun fiets achter haar kwamen staan. Eén van de drie jongens gooide een aantal keren een plastic fles tegen de fiets van de vrouw en reden er meerdere keren tegenaan. Nadat de brug zich sloot vervolgde de vrouw haar weg richting de Banneweg. De jongens bleven zich vervelend gedragen waarbij ze de vrouw bij een stoplicht op de Banneweg sneden. Zij kwam hierdoor ten val en liep hierbij een gekneusde hand, elleboog, linkervoet en wat schaafwonden op. Aangezien de heren zich op de Langebrug al vervelend gedroegen, vermoedt de vrouw dat er meer mensen zijn die iets hebben gezien. Ook wist de vrouw zich te herinneren dat er een voorbijrijder claxonneerde toen ze viel. Na het incident is zij behandeld bij de EHBO post in het Beatrix Ziekenhuis. Daarna heeft ze haar verhaal gedaan op het politiebureau in Gorinchem.

De politie zoekt getuigen van het voorval. Heeft u (het gedrag van) de jongens gezien of bent u de bestuurder die claxonneerde bij het zien van het incident? Neemt u dan contact op met de politie in Gorinchem op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

HUISELIJK GEWELD
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 47-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is in de nacht van dinsdag 27 mei op woensdag 28 mei door de politie aangehouden in de Peulenstraat. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Hij zou zijn vrouw in het bijzijn van hun zoon hebben bedreigd met de dood. De politie werd ingeschakeld door de angstige zoon. Hij en zijn moeder krijgen hulp. De verdachte is in verzekering gesteld.