Binck NV

Persbericht
Amsterdam, 30 mei 2008

BinckBank verzelfstandigt laatste handelsactiviteiten door MBO

BinckBank heeft de laatste aandelenhandelsactiviteiten uit de voormalige business unit Trading verzelfstandigd door middel van een Management Buy Out (MBO). De vennootschap zet haar activiteiten op een andere locatie voort onder de naam Accion N.V. BinckBank behoudt een belang van 39% in de vennootschap.

De verkoop vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante toezichthouders.

De MBO heeft een jaarlijkse kostenstijging voor de overige business units ter hoogte van ca. 250.000 voor belasting tot gevolg. In navolging van IFRS richtlijnen worden de resultaten van de aandelenhandelsactiviteiten tot en met het moment van verkoop verantwoord onder `resultaat op beëindigde bedrijfsactiviteiten'.

BinckBank N.V.
BinckBank is een online bank voor beleggers. Wij bieden onze klanten snelle en goedkope toegang tot alle belangrijke financiële markten ter wereld, online advies en vermogensbeheerdiensten, online sparen, accurate administratieve verwerking van effecten en geldtransacties en zeer uitgebreide marktinformatie. BinckBank is een beursgenoteerde onafhankelijk online bank die genoteerd is op Euronext Amsterdam by NYSE Euronext. BinckBank heeft vestigingen in Nederland, België en is voornemens om medio 2008 ook in Frankrijk te beginnen. BinckBank heeft ca. 500 medewerkers in dienst.
De activiteiten van BinckBank vinden plaats in twee business units, Retail en Professional Services. BinckBank werd opgericht in 2000 en heeft thans meer dan 214.000 rekeninghouders. Op 31 december 2007 heeft BinckBank de overname van Alex afgerond. Deze overname heeft geleid tot de vorming van de grootste, onafhankelijke Nederlandse online broker met een top-5 positie in Europa.

Belangrijke data 2008*:

- Publicatie eerste halfjaarcijfers 2008 : 25 juli
- Publicatie derde kwartaalcijfers 2008 : 24 oktober
* Data onder voorbehoud

Persvoorlichting:
Telefoon: 020 ­ 522 0343

BinckBank N.V.
Vijzelstraat 20
1017 HK Amsterdam
www.binck.com