C/TAC-Align



P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 30 mei 2008

Ctac neemt Crossverge over

SAP-specialist Ctac N.V. ("Ctac") heeft overeenstemming bereikt over de overname van alle uitstaande aandelen Crossverge B.V. ("Crossverge"). Crossverge ontwikkelt het succesvolle softwareproduct XV Retail, een geïntegreerde totaaloplossing voor retailondernemingen.

De overnameprijs zal deels worden voldaan in contanten en deels in nieuw uit te geven aandelen Ctac, waarbij de uiteindelijke hoogte grotendeels afhankelijk is van de toekomstige resultaten van Crossverge. Voor de uit te geven aandelen is een lock-up regeling overeengekomen. Crossverge heeft in 2007 een omzet van EUR 0,5 miljoen gerealiseerd en zal direct bijdragen aan de winst per aandeel. De overname zal naar verwachting uiterlijk eind juni 2008 formeel juridisch worden afgerond.

XV Retail is een flexibele geïntegreerde totaaloplossing voor de ondersteuning van Multi-Channel Retailing waarbij elke Point of Sales (POS) online kan worden gekoppeld aan een ERP systeem. Een breed scala van softwaremodules ondersteunt alle mogelijke bedrijfsprocessen: van kassaverkopen aan klanten tot en met het publiceren van bestelboeken. Daarnaast ondersteunen de modules onder andere internetverkopen aan groothandelklanten en logistieke processen in de winkel. Ctac had middels haar op de retailsector gerichte 100% dochter Re-Spect B.V. ("Respect") al een distributieovereenkomst met XV Retail. Diverse gerenommeerde retailers hebben inmiddels een softwareovereenkomst voor XV Retail afgesloten. Begin mei 2008 ontving Re-Spect voor XV Retail een IBM Business Partner Award.

/ / / / / / / / / /

Over Ctac
Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen, actief in Nederland, België en op kleine schaal in Duitsland. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van SAP-systemen en hiervan afgeleide activiteiten zoals systeem upgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is

SAP Service Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. In België is Ctac Silver Partner van SAP. Tot de klantenkring behoren ruim 200 organisaties in handel en industrie, zakelijke dienstverlening, retail, (semi) overheid en universiteiten. Ctac had per ultimo maart 2008 414 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch (Nederland). Ctac is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC).


Noot voor de redactie,