Solland Solar winaar Koning Willem I Prijs uitmuntend ondernemerschap

30/05/2008 08:56

Coenraadts Communicatie

HEERLEN (30 mei 2008) - Solland Solar is winnaar van de Koning Willem I Prijs 2008, die tweejaarlijks wordt uitgereikt aan ondernemingen die zich hebben onderscheiden op daadkracht, durf, doorzettingsvermogen en innovatie. Nederlands grootste producent van zonnecellen liet in de categorie bedrijven tot 250 werknemers Xsens Technologies en Software Improvement Group achter zich.

CEO Gosse Boxhoorn mocht donderdagavond op een galabijeenkomst in Den Haag de prijs in ontvangst nemen uit handen van Prins Willem-Alexander en Prinses Màxima. Als beloning mag Solland Solar het vignet voeren van de Koning Willem I Prijs met daarop het jaar van toekenning.

De Koning Willem I Prijs (www.kw1prijs.nl) werd in 1958 opgericht door De Nederlandsche Bank (in 1814 opgericht door Koning Willem I) en enkele aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. De prijs krijgt actieve steun van het Ministerie van Economische Zaken. De jury maakte in dit jubileumjaar voor het eerst onderscheid tussen bedrijven met meer en minder dan 250 arbeidsplaatsen.

De jury herinnerde de aanwezigen eraan hoe uitzonderlijk Solland Solar de afgelopen jaren heeft gepresteerd. Ondanks dat het bedrijf zijn activiteiten begon op het moment dat een vorig kabinet de subsidiëring van zonne-energie aan particulieren staakte, wist Solland door continu innoveren ,,explosief te groeien''. Minister Van der Hoeven (Economische Zaken) deelde de keuze van de jury. ,,Met het oog op duurzaamheid in de toekomst is het belangrijk dat Solland Solar heeft gewonnen.''

Het is voor Solland Solar de derde belangrijke ondernemersprijs binnen een jaar. De Heerlense onderneming won in augustus de Rising Star Award 2007 als 'meestbelovende technologiebedrijf van Nederland'. In november volgde de FD Gazellen Award, de prijs voor het snelstgroeiende bedrijf in de voorgaande drie jaren.

Over Solland Solar

Solland Solar (www.sollandsolar.com) is een Nederlands-Duitse fabrikant van zonnecellen (fotovoltaïsche cellen). Bij de start van de productie eind 2005 bedroeg de capaciteit van Solland Solar 20 MWp/j. Intussen is de capaciteit opgevoerd naar 60 MWp/j. Dankzij het meerderheidsbelang dat het Zeeuwse multi-utility bedrijf DELTA in februari 2007 verwierf, zal een verdere groei worden gerealiseerd naar het niveau van 170 MWp/j. De onderneming streeft uiteindelijk naar een productiecapaciteit van 500 MWp/j in 2010 (2007: 60 MWp/j), waarbij het aantal werknemers nog flink zal oplopen.





http://www.sollandsolar.com