Nederlandse vinding wint Herman Wijffels prijs

30/05/2008 09:02

Stardust Media

Nederlandse vinding wint Herman Wijffels prijs

met een nieuw brillenglas waarmee in Nederland alleen al

160.000 mensen mee geholpen kunnen worden.

Nieuwe oplossing voor mensen met leeftijdsgebonden Maculadegeneratie

Maculadegeneratie is de belangrijkste oorzaak van ernstig zichtverlies bij mensen ouder dan 50 jaar in de ontwikkelde landen. Het treft tegenwoordig wereldwijd 30 miljoen mensen, waarvan meer dan 160.000 Nederlanders. Wanneer deze trend doorzet, zal dit aantal in de komende 20 tot 30 jaar verdubbelen.

Wat is maculadegeneratie?

Maculadegeneratie is een aandoening van het centrale gedeelte van het netvlies (gele vlek of macula). Deze is verantwoordelijk voor het waarnemen van lichtstralen en dus het scherpe zicht. Bij maculadegeneratie verdwijnt het scherpe zicht door een verslechtering van de macula en blijft er midden in het beeld een zwarte of wazige vlek achter.

Voor mensen met maculadegeneratie is er een oplossing om de gezichtscherpte in veel gevallen daadwerkelijk te verbeteren door middel van de nieuwe uitvinding van optometrist Frans Oosterhof. Oosterhof heeft een nieuw brillenglas ontwikkeld, waarvoor hij zeer recent de Herman Wijffels prijs heeft ontvangen. De bril is uniek in de wereld en sinds kort ook verkrijgbaar in de Beter Zien winkel in Den Haag.

Daar kunnen mensen met maculadegeneratie, glaucoom, RP of diabetische Retinopathie vrijblijvend kennis maken met de E-Scoop. Ter plaatse kan worden ervaren welk effect deze bril heeft.





http://www.beterzien.nu/