Gemeente Oldenzaal


Raad 29 mei 2008

gepubliceerd op : 30-5-2008

De gemeenteraad van Oldenzaal heeft tijdens de vergadering van donderdag 29 mei ingestemd met een krediet voor de herinrichting van de Oliemolenstraat-Vos de Waelstraat. De verkeersveiligheid, doorstroming en leefbaarheid op deze ontsluitingweg wordt verbeterd door brede middengeleiders aan te brengen. Hiervoor worden 104 bomen gekapt en 64 nieuwe bomen herplant. Het college van B en W wil het verlies van 42 bomen op andere locaties in Oldenzaal compenseren. De fracties van WG en GroenLinks willen dat de herplant in de directe omgeving plaats vindt.

De gemeenteraad heeft de nieuwe cultuurnota 2008-2012 aangenomen. De vorige cultuurnota stamt uit 1993. In de geactualiseerde nota zijn actieprogramma's opgenomen die de komende jaren idealiter gerealiseerd moeten worden. De programma's zijn opgebouwd rond de thema's cultureel erfgoed en cultuurtoerisme, podiumkunsten, amateurkunst, communicatie en evenementen, cultuureducatie en beeldende kunst/vormgeving.

De raad stemde daarnaast onder meer in met de jaarrekening 2007 en de (stedenbouwkundige) randvoorwaarden voor herontwikkeling van het perceel Denekamperstraat 10. Op dit terrein is de bouw van een appartementencomplex gepland. De initiatiefnemer kan nu een bouwplan uitwerken. De gemeenteraad wil dat hierbij zo optimaal mogelijk rekening wordt gehouden met de privacy van omwonenden.