Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gemakkelijk digitale kiekjes behandelen, bewerken, verbeteren en creëren met Corel(TM)

Vakantieherinneringen blijven leven met Paint Shop Pro Photo X2

Voorburg, 30 mei 2008 -- Juist op vakantie wordt elk bijzonder moment op de digitale gevoelige plaat vastgelegd. Een portret van de hele familie bij elkaar, een adembenemend uitzicht, een ongerept strand op een tropisch eiland, het zijn indrukken en momenten die u wilt koesteren. Paint Shop Pro(TM) Photo X2 biedt tal van gereedschappen om foto's digitaal te bewerken en te verbeteren. Iedereen kan met dit pakket een voortreffelijk vakantie-album maken.

Door de digitale fotografie zijn steeds meer mensen bezig met hun foto's. De camera en de computer zijn partners geworden. In tegenstelling tot de donkere kamer van vroeger, is het gebruik van Paint Shop Pro(TM) Photo X2 op de computer gemakkelijk en leuk.

Dit digitale fotobewerkingspakket van Corel(TM) geeft elke foto een professioneel uiterlijk in een handomdraai. Het programma biedt alles, van gemakkelijke automatische fotocorrecties tot gereedschappen voor precisiebewerking. Het biedt zelfs een ingebouwd Studiecentrum waarmee onervaren gebruikers onmiddellijk aan de slag kunnen!

Foto's behandelen

Met het Snellaboratorium kunt u foto's bijsnijden, draaien en rechtzetten, rode ogen corrigeren, vlekken verwijderen en de helderheid, schaduwen, hoge lichten en de verzadiging aanpassen zonder dat u de foto hoeft te openen.

Foto's bewerken

Maak de personen in uw foto's slanker of maak ogen en tanden witter in een klik met behulp van de uitgebreide set gebruiksvriendelijke Makeover-gereedschappen. Rimpeltjes zijn snel weg te werken en een zongebruinde teint is zo aangebracht. Zelfs de kleur van een object op de foto is in luttele seconden compleet te wijzigen.

Onderwerpen uit foto's zijn bij te snijden zonder verlies van fijne details en op andere achtergronden en foto's te plakken. Grofkorreligheid is weg te werken. Hoge gebouwen die door hun perspectief scheef op de foto staan, kunnen qua perspectief rechtgezet worden. Oude en beschadigde foto's zijn makkelijk te herstellen door krassen en verkleuringen te verwijderen.

Foto's verbeteren

Dezelfde foto's met verschillende belichtingsinstellingen kunnen worden samengevoegd tot één perfect belichte foto met alle details. Met de Slimme Fotocorrectie worden kleurproblemen op foto's snel opgelost. Rode ogen worden gecorrigeerd. Onscherpe foto's worden scherp zonder kwaliteitsverlies van de foto. Belichting kan met gereedschappen zoals Niveaus, Curven of Histogram worden aangepast. Met deze gereedschappen kunt u ook meer velddiepte aanbrengen op uw foto's.

Foto's creëeren

Voeg professionele effecten in een handomdraai toe aan afzonderlijke lagen. Versier uw foto's met 30 sets geheel nieuwe en professioneel ontworpen, artistieke plaatjespenselen. Of, geef uw foto's een verfijnde afwerking met 20 geheel nieuwe fotolijsten.

Met de Tijdmachine-effecten kunt u foto's het uiterlijk meegeven van de negentiende eeuw of de jaren vijftig van de vorige eeuw. Converteer de kleuren in sepia, boots infrarode film na of zet uw foto's met geavanceerde instellingen om in zwart-wit met de Kanaalmenger. Met verschillende filters zijn dia- of portretfilms na te bootsen.

Corel(TM) Paint Shop Pro(TM) Photo X2 is beschikbaar voor een adviesprijs van ¤ 89,- voor de volledige versie en ¤ 59,- voor de update. Alle prijzen zijn inclusief btw.

Corel Corporation

Corel is een toonaangevende ontwikkelaar van grafische software, productiviteitssoftware en digitale-mediasoftware met meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. Corel heeft een productportefeuille van 's werelds meest populaire en meest herkenbare softwaremerken, waaronder CorelDRAW(TM) Graphics Suite, Corel(TM) Paint Shop Pro Photo(TM), Corel(TM) Painter(TM), Corel DESIGNER(TM), VideoStudio(TM), Corel(TM) WordPerfect(TM) Office, WinDVD(TM), WinZip(TM) en iGrafx(TM). De software van Corel nodigt gebruikers uit productiever en creatiever te werken. Corel-producten zijn multifunctioneel en gemakkelijk in gebruik. In de markt is het leiderschap van Corel in innovatieve software met een toegevoegde waarde onderstreept met honderden prijzen.

De producten van Corel worden verkocht in meer dan 75 landen via een gevestigd internationaal netwerk van wederverkopers en detailhandelaren, OEM's (Original Equipment Manufacturers), onlineleveranciers en via de wereldwijde websites van Corel. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Ottawa (Canada) en het bedrijf heeft belangrijke vestigingen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Taiwan, Duitsland, China en Japan. De aandelen van Corel worden verhandeld op de NASDAQ onder het symbool CREL en op de TSX in Canada onder het symbool CRE. Kijk voor meer informatie op: www.corel.nl.