Gemeente Amersfoort

Persbericht

Rekenkamercommissie

nummer: 04-2008
datum: 29 mei 2008

Rekenkameronderzoek naar afvalstoffenheffing

De Rekenkamercommissie Amersfoort gaat een onderzoek uitvoeren naar de afvalstoffenheffing. Concreet zal zij de grondslag en de berekeningsmethode van de afvalstoffenheffing onder de loep nemen. Daarnaast wordt ook de transparantie van de relatie tussen de gemeente en de ROVA rond de heffing bekeken.

Achtergrond en aanleiding
Voor het meebetalen aan inzameling, scheiding, hergebruik en verbranding van afval wordt aan burgers een afvalstoffenheffing in rekening gebracht. Binnen de gemeenteraad is al een tijd discussie over de grondslag en de berekening van de tarieven, vooral vanuit het oogpunt van kostendekkendheid. De gemeenteraad heeft een onderzoeksverzoek ingediend bij de Rekenkamercommissie. De Rekenkamercommissie heeft besloten dit verzoek op te pakken.

Aanpak
Het plan van aanpak is in te zien op de website van de Rekenkamercommissie (www.amersfoort.nl/rekenkamer). Bij de uitvoering van het onderzoek wordt een extern bureau betrokken. De Rekenkamercommissie verwacht de resultaten van het onderzoek in het najaar te presenteren.

Informatie:
mevr. drs. M.P. (Marleen) van den Nieuwendijk, Ambtelijk Secretaris Rekenkamercommissie, 033-469 43 12, rekenkamer@amersfoort.nl, www.amersfoort.nl/rekenkamer

Gemeente Amersfoort Postbus 4000 3800 EA Amersfoort Telefoon 033 - 469 45 29 Telefax 033 - 469 54 68


---- --