Politie Amsterdam-Amstelland



Banden lekgestoken in Amsterdam / Amsterdam-Amstelland (30/05/08)

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een spoor van vernielingen achtergelaten. Zij hebben in Amsterdam de banden van ruim honderd autoâs lekgestoken. Het gaat om voertuigen die geparkeerd stonden in de hele stad, met name de omgeving van Oud West, De Koninginnebuurt, een stuk van de grachtengordel, De Pijp, De Rivierenbuurt en de Sarphatistraat.

De politie is dringend op zoek naar mensen die iets verdachts hebben gezien. Ook wordt iedereen die slachtoffer is geworden van de vernielingen verzocht aangifte te doen via internet. Internetaangifte is mogelijk via www.politie.nl Uit onderzoek is het volgende signalement van een verdachte naar voren gekomen: * Leeftijd 25 jaar
* Lengte 1.80 meter * Normaal postuur * Gekleed in een groene jas met capuchon die hij op had * Reed op een gewone heren- of damesfiets Aangezien de vernielingen door een groot gedeelte van de stad hebben plaatsgevonden, is er een samenwerkingsverband opgezet van meerdere districten. De politie doet het dringende verzoek aan mensen indien ze een verdachte situatie aantreffen, onmiddellijk contact op te nemen met de politie via 09 00 88 44.