Ingezonden persbericht


Microsoft introduceert mobile advertising

Voetbalcampagne adidas heeft Nederlandse primeur

Schiphol, 30 mei 2008 - Microsoft Advertising biedt nu de mogelijkheid om te adverteren op de mobiele versies van Windows Live Messenger, Windows Live Hotmail en MSN.nl. Deze drie diensten zijn zeer sterk in opkomst op de mobiele telefoon. Sportmerk adidas is de eerste adverteerder op het mobiele advertentie­netwerk van Microsoft.

Het gebruik van internet, e-mail en chatdiensten op de telefoon is sterk in opkomst. Zo geeft 82% van de MSN.nl-bezoekers aan internettoegang op zijn mobiel te hebben en wil 60% graag diensten zoals Windows Live Messenger en Windows Live Hotmail gebruiken (bron: poll via MSN.nl, 780 respondenten). Van de respondenten heeft een ruime meerderheid aangegeven ook open te staan voor reclameboodschappen.

Dream Big campagne adidas

De eerste adverteerder die in Nederland gebruikmaakt van de mogelijkheid voor mobile advertising is adidas. De Dream Big voetbalcampagne draait vanaf vandaag op het hele Microsoft-netwerk en dus ook op de mobiele telefoon. Via mobiele advertenties wordt de bezoeker naar een mobiele site gestuurd waar korte versies van de Dream Big films staan, meer informatie terug is te vinden over de nieuwste adidasproducten en allerlei content aanwezig is, zoals ringtones, wallpapers en trainingstips van de sterren.

Over Microsoft Advertising

Microsoft Advertising is de overkoepelende naam voor de huidige en toekomstige digitale advertentieoplossingen van Microsoft, gericht op het mogelijk maken en verbeteren van het contact tussen merk en consument. Het portfolio van Microsoft Advertising omvat: MSN, Windows Live, Office Live, XBOX, Live Search en Facebook, evenals diverse platforms en tools, waaronder Atlas, AdECN, adCenter, DRIVEpm, Massive en ScreenTonic. Tezamen creëren zij aantrekkelijke digitale advertising campagnes voor consumenten. Microsoft Advertising maakt het inkopen en verkopen van media gemakkelijker en rendabeler op media en apparaten in het hele Microsoft-netwerk dat beschikbaar is in 21 talen en 42 marktgebieden over de hele wereld. Meer informatie over Microsoft Advertising is te vinden op: http://advertising.microsoft.nl .

Microsoft

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en stelt met zijn software, diensten en technologische oplossingen mensen en organisaties overal ter wereld in staat hun ambities te verwezenlijken.

Ingezonden persbericht