Port of Rotterdam

ECT terminal in België verdubbelt capaciteit

30-05-2008

ECT's inlandterminal TCT Belgium is vandaag uitgebreid met 3,5 hectare tot 10 hectare. De capaciteit is verdubbeld, tot 180.000 - 200.00 TEU. Men vierde tevens dat de 600.000ste TEU sinds de oprichting in 2000 werd overgeslagen.

De terminal wordt steeds meer een draaipunt in een netwerk van kleinere satellietterminals. Containers kunnen zo altijd in dikke stromen van en naar de zeehavens van Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge vervoerd worden. De gehele logistieke keten kan hierdoor beter functioneren. Met de Cargovil Container Terminal in Grimbergen en de Container Terminal Avelgem is deze samenwerking sinds kort reeds in praktijk gebracht. TCT Belgium ambieert verder als 'extended gate' van de ECT-terminals in Rotterdam te gaan fungeren. Containers kunnen dan na aankomst in de zeehaven direct door naar Willebroek om daar dicht bij hun eindbestemming op de douanevrijgave te wachten.

TCT Belgium heeft dagelijkse binnenvaartverbindingen met Rotterdam en beschikt over twee mobiele kranen. Zie foto. ( Meer: www.ect.nl) © Overig