Ingezonden persbericht


Files drijven werknemer naar kortere trainingen

Powerteam gebruikt filetijd voor opleiden personeel

Apeldoorn, 30 mei Werknemers worden steeds mondiger en vragen bij het volgen van een cursus of opleiding om waar voor hun geld, zodat ze niet alleen maar even een cursus hebben gedaan maar ook echt resultaat zien en merken. Ofschoon de werkgever de opleiding betaalt en eisen stelt aan het rendement van de opleiding, stelt de werknemer steeds vaker eisen aan de opleiding en opleider.

De opleiding moet voldoende raakvlak bieden met de praktijk en de toch al beperkte tijd moet nuttig worden besteed. Zo wil de werknemer weinig privé-tijd aan opleiden besteden. Daarbij komt ook dat, één van de hoofdwensen van werknemers is om niet meer hele dagen in een training te zitten maar korte trainingssessies verspreid over meerdere weken te volgen. De reistijd is hierdoor meer van belang.

Powerteam Personal Training speelt in op deze trends door in juni aanstaande te starten met praktische, kort durende Powerteam workshops. De workshops worden gehouden van 16.00 uur tot 20.00 uur.

Het dagelijkse fileleed wordt omzeild door juist die tijd te gebruiken voor een opleiding. De workshop begint voor de files en de deelnemers kunnen filevrij naar huis.

"Werknemers hebben meer behoefte aan korte opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden buiten de file om. Kortdurende direct toepassende opleidingen staan hoger op het verlanglijstje van de werknemer, hoger dan bijvoorbeeld extra reiskostenvergoeding. Powerteam gebruikt juist deze filetijd voor het opleiden van werknemers. Op deze manier is het een win-win situatie voor werknemer, en werkgever." Volgens Martin Stevense, directeur van Powerteam Personal Training houden opleidingen die momenteel worden aangeboden onvoldoende rekening met de persoonlijke ontwikkeling en wensen van de werknemers.